Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δημήτρης Ρίζος κόρη: Το συγκινητικό αντίο της Δήμητρας στον πατέρα της
ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Ρίζος κόρη: Το συγκινητικό αντίο της Δήμητρας στον πατέρα της

Δημήτρης Ρίζος κόρη: Το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 83 χρονών, έφυγε από τη ζωή ο πρώην εκδότης και δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος.

Δημήτρης Ρίζος κόρη: Το πρωί της Παρασκευής έφυγε από τη ζωή ο πρώην εκδότης και δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος. Λίγο αργότερα η σύζυγός του αλλά και η κόρη του, τον αποχαιρέτησαν διαδικτυακά, με τα μηνύματά τους να συγκινούν. Η σύζυγός του, Πέγκυ Ρίζου, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, αποχαιρέτησε τον άντρα της με μία συγκινητική ανάρτηση. Συγκεκριμένα, δημοσίευσε μια κοινή φωτογραφία τους, γράφοντας στη λεζάντα που την συνόδευε: «Μια υπέροχη στιγμή χαραγμένη για πάντα στο μυαλό μου. Καλό ταξίδι αγαπημένε μου Δημήτρη…».

Παράλληλα ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της φίλους για το πότε και που θα γίνει η κηδεία του συζύγου της. «Τον αγαπημένο μας Δημήτριο Ρίζο αποχαιρετούμε το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019, στις 12:30 μ.μ.. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στον ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νέου Κοιμητηρίου Γλυφάδας». Τον Δημήτρη Ρίζο αποχαιρέτησε και η κόρη του. «Μπαμπά μου… καλό ταξίδι. Σ’ αγαπώ πάντα, για πάντα», έγραψε.

Δημήτρης Ρίζος: Στα ‘βαθιά’ από τα 14 του!

O πρώην εκδότης του «Ελεύθερου Τύπου» και του «Αδέσμευτου Τύπου» γεννήθηκε το 1936 στην Πρώτη Σερρών και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών. Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο «Σωτηρία», καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Είχε ιδρύσει, επίσης, τον ραδιοφωνικό σταθμό «Λάμψη».

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε ο αδελφός του, Νίκος, στον ΣΚΑΪ. Λίγα χρόνια μετά τη γέννησή του η οικογένειά του μετακόμισε στη Δράμα, όπου σε ηλικία μόλις 14 ετών υπέγραψε το πρώτο του ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Πρωινός Τύπος της Δράμας».

Δημήτρης Ρίζος: Πάθη, γάμοι, διαζύγια

Παντρεύτηκε για πρώτη φορά το 1956 σε ηλικία μόλις 20 ετών τη Βίλμα, η οποία του χάρισε έναν γιο, τον Χρήστο. Ακολούθησε ο έρωτας με τη Γωγώ Δεμέναγα, που κατέληξε στα σκαλιά της εκκλησίας και σε ένα δεύτερο παιδί, τον Απόστολο, ο οποίος σπούδασε Οικονομικά στο Λονδίνο. Ακολούθως άρχισε να εργάζεται δίπλα στον πατέρα του, ο οποίος ήταν πάντα δίπλα του.

Η γνωριμία του με την Πέγκυ έμελλε να αποδειχθεί ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής του. Έμειναν μαζί 23 ολόκληρα χρόνια και έχουν αποκτήσει μια κόρη τη Δήμητρα, η οποία σπουδάζει Μουσική στο Λονδίνο. Η μουσική μπήκε στη ζωή του Δημήτρη Ρίζου όταν αποφάσισε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 να αγοράσει έναν ραδιοφωνικό σταθμό για να διαφημίζει τον «Αδέσμευτο Τύπο». Ένα μεσημέρι που έτρωγε με τους Γιάννη και Θέμη Αλαφούζο, εκείνοι του παραχώρησαν δωρεάν τον παλιό Top FM του Λαμπράκη, που τον είχαν μετονομάσει σε Pop FM.

Η Πέγκυ, ο μεγάλος έρωτας του δημοσιογράφου

Μόνο που για να τον μετονομάσει και να τον μεταφέρει χρειαζόταν γύρω στα 100 εκατ. δραχμές, τα οποία δεν είχε, γι’ αυτό άρχισε να πιέζει τον Γιάννη Αλαφούζο να μπει μέτοχος και να βάλει λεφτά. Ο τελευταίος το έκανε, αλλά του είπε να μην τον ενοχλήσει για το παραμικρό σχετικά με τον σταθμό και ενώ όλοι περίμεναν ότι ο Ρίζος θα έστηνε μια ενημερωτική συχνότητα έκανε το εντελώς αντίθετο. Δημιούργησε τον ραδιοφωνικό σταθμό Λάμψη, που παίζει μόνο ελληνική μουσική, μέσα σε λίγους μήνες χτύπησε 30% ακροαματικότητα και έκλεισε τον πρώτο χρόνο με κέρδη 2 δισ. δραχμές. Κουμάντο, έκανε η σύζυγός του. 

Δημήτρης Ρίζος: Το 2013 είχε εμφανιστεί στον Κωστόπουλο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις