Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τελικός Μουντομπάσκετ 2019: Χαμός στο Twitter με το σχόλιο Αλεξανδρή
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τελικός Μουντομπάσκετ 2019: Χαμός στο Twitter με το σχόλιο Αλεξανδρή

Τελικός Μουντομπάσκετ 2019: Έντονο κύμα αντιδράσεων με αφορμή το σχόλιο του Βαγγέλη Αλεξανδρή για τον τελικό του Μουντομπάσκετ.

Τελικός Μουντομπάσκετ 2019: Σε ένα σχόλιο στο Twitter αναφορικά με τον τελικό του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, ανάμεσα στην Ισπανία και την Αργεντινή προχώρησε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής. Συγκεκριμένα, ο βετεράνος καλαθοσφαιριστής και νυν κόουτς προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων για ακόμη μία φορά καθώς αναφερόμενος στο μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής τόνισε πως θα λάβουν μέρος δύο ομάδες που έχουν αποκλειστικά λευκούς παίκτες και κανέναν μαύρο μπασκετμπολίστα. Οι χρήστες του twitter ωστόσο δεν άφησαν ασχολίαστη την τοποθέτηση του Βαγγέλη Αλεξανδρή, με τον ίδιο να τους απαντά, εμμένοντας ουσιαστικά στην αρχική του θέση.

Τον Μάρτιο, ο Αλεξανδρής ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, όταν κλήθηκε να μιλήσει για τον Ντέιβιντ Μπλατ. Ο πρώην προπονητής των ΠΑΟΚ, Ηρακλή, Άρη, ΑΕΚ και Πανιωνίου, μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε «ποια είναι η άποψή σας για τη δήλωση του Μπλατ περί άγνοιας για την απουσία του Ολυμπιακού από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό;» σε συνέντευξη που έδωσε στο «sportdog». «Με εξέπληξε αυτό που είπε, γιατί ένας προπονητής του μεγέθους του Μπλατ, με τις γνώσεις και τις γνωριμίες του, δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι. Πιστεύω ότι γνωρίζει τα πάντα, δεν είναι χθεσινός, αλλά αν λάβουμε υπόψη ότι έχει και εβραϊκό αίμα μέσα του, θεωρώ ότι ψεύδεται με αυτό που είπε. Πιθανά να το είπε, χωρίς να γνωρίζω μια απλή εικασία κάνω, γιατί περισσότερο δεν ήθελε να πάρει θέση».

Τότε, ο CEO του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου, Ρόμπερτ Σίνγκερ, είπε “τέτοιες εκφράσεις αντισημιτισμού υπενθυμίζουν τις πιο σκοτεινές ημέρες της ιστορίας και αρχαίες αλληγορίες. Είναι αδιανόητο ότι κάποιος από την αθλητική κοινότητα θα μπορούσε να κάνει τέτοια ντροπιαστικά σχόλια. Απαιτούμε άμεση ανάκληση και συγγνώμη”».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις