Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Super League: Με Κρέσπο στο 92′! (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Super League: Με Κρέσπο στο 92′! (vid)

Super League: Ο ΠΑΟΚ με γκολ του Ισπανού κεντρικού αμυντικού έφυγε με τη νίκη από το Περιστέρι επικρατώντας 3-2 του Ατρόμητου σε ένα ματς θρίλερ

Super League: Αν και προηγήθηκε 2-0 ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, χρειάστηκε ένα γκολ του Μιγκέλ Άνχελ Κρέσπο στις καθυστερήσεις για να πάρει τη νίκη με 3-2 και να κάνει το τρία στα τρία στο πρωτάθλημα. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός κατάφερε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωράκη, ενώ λίγο νωρίτερα είχε ακυρωθεί σωστά, μέσω VAR, ένα γκολ του Φερνάντο Βαρέλα με παρόμοιο τρόπο για τον «δικέφαλο» του βορά.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι βάζοντας τους δικούς του όρους. Στο 17′ έγινε το 1-0 όταν από ωραία ενέργεια του Πέλκα η μπάλα ευνόησε τον Άκπομ, ο οποίος έπειτα από κόντρα πάνω στον Ρισβάνη και τον Θεοδωράκη, σκόραρε με εξαιρετική άνεση με κεφαλιά. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μάτος έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή πετυχαίνοντας το 2-0, με τον γκολκίπερ του Ατρόμητου να φέρει ευθύνη για την αντίδρασή του.

Στις πλάτες του Βέλλιου

Παρόλα αυτά ο Ατρόμητος βρήκε το σθένος να ξαναφέρει το παιχνίδι επί ίσοις όροις, χάρη στον Απόστολο Βέλλιο. Ο επιθετικός της ομάδας του Περιστερίου μείωσε σε 2-1 με κεφαλιά λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, σε μια φάση που χρειάστηκε να παρέμβει το VAR, καθώς ο βοηθός σήκωσε λανθασμένα τη σημαία για οφσάιντ του Μανούσου που έβγαλε την ασίστ. Το 2-2 έγινε από τον ίδιο παίκτη στο 52΄, όταν ο Ρόσα εκμεταλλεύτηκε λάθος του Εσίτι. Ο Βέλλιος έκανε μια φοβερή ντρίμπλα στον Κρέσπο και με εξαιρετικό πλασέ πρόλαβε την έξοδο του Πασχαλάκη.

Από εκεί και πέρα ο Ατρόμητος έχασε ακόμη μια καλή ευκαιρία με τον Χαρίση στο 56′ αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που έδειξε ότι ήθελε το ματς περισσότερο. Το γκολ του Βαρέλα στο 88′ μπορεί να μην μέτρησε, ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο με τη φάση που ήταν πρωταγωνιστής ο Κρέσπο στο 92′. Και στις δύο περιπτώσεις η άμυνα του Ατρόμητου λειτούργησε ερασιτεχνικά.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Θεοδωράκης, Νάτσος, Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης, Μάντσον, Χαρίσης (89′ Ουγκράι), Καχίλα (75′ Μπαένα), Μανούσος (80′ Ενσικουλού), Ρόσα, Βέλλιος.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι (60′ Ελ Καντουρί), Μίσιτς, Λημνιός, Μπίσεσβαρ (60′ Ζαμπά), Πέλκας (79′ Σβιντέρσκι), Ακπόμ.

ΟΦΗ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 3-1

Στο άλλο ματς που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου ο ΟΦΗ επιβλήθηκε 3-1 του Παναιτωλικού, που έπαιξε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μιμίτο (αυστηρή η απόφαση του διαιτητή Καραντώνη) πριν συμπληρωθεί το 30ο λεπτό. Τσιλιανίδης, Μάνος και Ναμπί ήταν από εκεί και πέρα οι τρεις που έκαναν τη διαφορά. Ο πρώτος σκόραρε δις (54′, 85′) και ο Μάνος άλλη μία (61′), ενώ για την ομάδα του Αγρινίου μείωσε προσωρινά ο Μοράρ στο 69′. Οι Κρητικοί έφτασαν τους 7 βαθμούς και παρέμειναν αήττητοι έχοντας πραγματοποιήσει εντυπωσιακό ξεκίνημα στη σεζόν.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μαρινάκης, Νάστος, Γιαννούλης, Κοροβέσης (34′ Μπράουν), Νέιρα, Μεγιάδο, Τσιλιανίδης, Ναμπί (81′ Σακόρ), Σεμέδο, Μάνος (88′ Φιγκερέιδο).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ (79′ Γιαννακόπουλος), Σανιά, Μαλή, Γιοβάνοβιτς, Λουτσιάνο, Ντάλσιο, Λουσέρο, Ντίαζ, Μιμίτο, Ντουάρτε (60′ Μοράρ), Μπαϊροβιτς (46′ Αριγίμπι).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις