Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Premier League: Λίβερπουλ για τίτλο 3-1 την Νιουκάστλ (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Premier League: Λίβερπουλ για τίτλο 3-1 την Νιουκάστλ (vid)

Premier League: Με δύο γκολ του Μανέ και ένα του Σαλάχ οι «κόκκινοι» ξεπέρασαν το εμπόδιο των «καρακαξών» και έφτασαν στο 5Χ5 στο πρωτάθλημα

Premier League: Αν και ξεκίνησε άσχημα το παιχνίδι με τη Νιουκάστλ, η Λίβερπουλ βρήκε τον τρόπο να πάρει τη νίκη με 3-1 στο «Άνφιλντ» πραγματοποιώντας το πέντε στα πέντε στην Premier League. Ό,τι κι αν συμβεί στα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής, οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ θα παραμείνουν μόνοι στην κορυφή καθώς δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να μπορεί να πετύχει το απόλυτο. Η εμφάνιση ήταν απλώς καλή, χωρίς να χρειαστεί οι γηπεδούχοι να ανεβάσουν ρυθμό και να πιεστούν ιδιαίτερα.

Η τριπλέτα Σαλάχ – Μανέ – Φιρμίνο έκανε τα πάντα. Βέβαια, για να γίνει αυτό χρειάστηκαν δύο πράγματα: Πρώτα να ανοίξει το σκορ η Νιουκάστλ με τον Βίλεμς με εξαιρετικό σουτ στο 8ο λεπτό και έπειτα να χτυπήσει ο Οριγκί και να αποχωρήσει στο 37′ για να πάρει τη θέση του ο Φιρμίνο, που ήταν σε τρελά κέφια και έγινε πρωταγωνιστής στο τρίτο γκολ με την υπέροχη ασίστ που έβγαλε. Το 1-1 πάντως έγινε στο 28′ με άψογη εκτέλεση του Μανέ έπειτα από ωραία ενέργεια του Ρόμπερτσον.

Η κορυφαία ασίστ και ο αήττητος Μανέ

Η Λίβερπουλ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο και έτσι έδιωξε το μεγαλύτερο άγχος. Στο 40′ ο Φιρμίνο έκανε την κάθετη πάσα στον Μανέ, εκείνος κέρδισε την κόντρα από τον Ντουμπράβκα που έκανε άστοχη έξοδο και έστειλε την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία. Μέχρι να γίνει το 3-1 οι «κόκκινοι» έχασαν πολλές ευκαιρίες με τον Ρόμπερτσον, τον Σαλάχ, τον Αλεξάντερ Άρνολντ και τον Βαϊνάλντουμ.

Το τρίτο γκολ ήταν μια τρομερή έμπνευση του Φιρμίνο (μόνο το βίντεο μπορεί να αποδείξει τι ακριβώς έκανε), που πάσαρε με τακουνάκι στον Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος μπήκε στην περιοχή, έκανε μια ντρίμπλα και μετά ένα υπέροχο πλασέ για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα. Για τον Μανέ ήταν το 50ο ματς που έμεινε αήττητος στο «Άνφιλντ», ενώ για τη Λίβερπουλ ήταν η 14η σερί εντός έδρας νίκη με περισσότερα από ένα γκολ, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για την Πρέμιερ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Αντριάν, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (85′ Σακίρι), Τσάμπερλεϊν (75′ Μίλνερ), Μανέ, Σαλάχ, Οριγκί (37′ Φιρμίνο).

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Ντουμπράβκα, Κραφτ (67′ Μανκίγιο), Σαρ (80′ Φερνάντες), Λασέλ, Ντουμέτ, Βίλεμς, Χέιντεν, Σέλβεϊ, Ατσού, Αλμιρόν (67′ Μούτο), Ζοέλιντον.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις