Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημήτρης Ρίζος: Το ιδιαίτερο αντίο του Γιώργου Κύρτσου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Ρίζος: Το ιδιαίτερο αντίο του Γιώργου Κύρτσου

Δημήτρης Ρίζος: Θλίψη έχει προκαλέσει η απώλεια του δημοσιογράφου και εκδότη, Δημήτρη Ρίζου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.

Δημήτρης Ρίζος: Ιδιαίτερο χαρακτήρα είχε ο αποχαιρετισμός του Γιώργου Κύρτσου στον Δημήτρη Ρίζο, που έφυγε σήμερα από τη ζωή, στα 83 του χρόνια. Οι δυο τους συνυπήρξαν σε μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας, τον «Ελεύθερο Τύπο», όπου όπως αναφέρει ο νυν ευρωβουλευτής της ΝΔ «πρωταγωνιστήσαμε» και «συγκρουστήκαμε μετά» για τον έλεγχο του Ελεύθερου Τύπου.

«”Εφυγε” ο Δημήτρης Ρίζος. Πρωταγωνιστήσαμε στον ΕΤ των Βουδούρη. Συγκρουστήκαμε μετά για έλεγχο ΕΤ. Δυνατή πένα. Με λαϊκό αισθητήριο. Χαιρότανε τη ζωή. Δεν κρατούσε ούτε του κρατούσες κακία. Ανέβηκε ψηλά. Τα τελευταία χρόνια δοκιμάστηκε. Έδειξε χαρακτήρα. Καλό ταξίδι Δημήτρη», έγραψε ο Γιώργος Κύρτσος στο Twitter.

Δημήτρης Ρίζος: «Άφησε το στίγμα του και σημαντική παρακαταθήκη»

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το θάνατο του εκδότη και δημοσιογράφου Δημήτρη Ρίζου.

«Ο Δημήτρης Ρίζος άφησε το στίγμα του στη δημοσιογραφία και σημαντική παρακαταθήκη στον ελληνικό Τύπο. Η απώλειά του μας γεμίζει θλίψη. Θα θυμόμαστε πάντα την ιδιαίτερη πένα του και τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα του. Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια» αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον θάνατο του εκδότη και δημοσιογράφου Δημήτρη Ρίζου, σε ανάρτησή του στο twitter.

Δημήτρης Ρίζος: Το «αντίο» του Νίκου Χατζηνικολάου

Το δικό του αντίο στον δημοσιογράφο και εκδότη, Δημήτρη Ρίζο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

“Τη στεναχώρια μου θέλω να εκφράσω για μια απώλεια που είχαμε σήμερα. Έφυγε από τη ζωή ένας πολύ σημαντικός δημοσιογράφος και εκδότης ο Δημήτρης Ρίζος. Τον γνωρίζουν οι αναγνώστες των εφημερίδων από την εξαιρετικά επιτυχημένη θητεία του στη διεύθυνση του Ελεύθερου Τύπου και στη συνέχεια στον Αδέσμευτο Τύπο, που ο ίδιος ίδρυσε και διηύθυνε για πολλά χρόνια. Υπήρξε ένας ευπατρίδης δημοσιογράφος, ένας δημοσιογράφος με αιχμηρή πένα που ενόχλησε κατά καιρούς την εξουσία. Και που αγαπήθηκε από τους πολίτες για την ανεξάρτητη και μαχητική του φωνή”.

“Είχε συνδεθεί με στενή φιλία με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στη δεκαετία του ’70 και του ’80, και αφήνει πίσω του πολύ σημαντικές σελίδες, χρυσές σελίδες. Ένας ευγενής άνθρωπος, ήταν πάντα με το χαμόγελο, μια καλή καρδιά ο Δημήτρης Ρίζος. Σε αποχαιρετώ φίλε με συγκίνηση”.

Δημήτρης Ρίζος: Νέα Δημοκρατία – Θα τον τιμούμε για τους αγώνες του

«Έβαλε και τη δίκη του ανεξίτηλη σφραγίδα στον έντυπο τύπο ως αρθογράφος στη “Βραδυνή”, διευθυντής στον “Ελεύθερο Τύπο” και εκδότης του “Αδέσμευτου Τύπου”», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το θάνατο του σπουδαίου δημοσιογράφου και αγωνιστή των φιλελεύθερων ιδεών Δημήτρη Ρίζου. Ο Δημήτρης Ρίζος κατά τη διάρκεια της διαδρομής του υπήρξε στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά έβαλε και τη δίκη του ανεξίτηλη σφραγίδα στον έντυπο τύπο ως αρθρογράφος στη Βραδυνή, διευθυντής στον Ελεύθερο Τύπο και εκδότης του Αδέσμευτου Τύπου.

Η πένα του Δημήτρη Ρίζου ήταν ιδιαίτερη και είχε μεγάλη απήχηση στα δύσκολα, πολιτικά, χρόνια της δεκαετίας του ’80. Αναμφίβολα θα τον τιμούμε για τους αγώνες του και θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό.Στους οικείους του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια», αναφέρει η ανακοίνωση.

Δημήτρης Ρίζος: «Θα τον θυμόμαστε για την αγωνιστικότητα και το πάθος του»

Ως έναν εκ των κορυφαίων της ελληνικής δημοσιογραφίας χαρακτηρίζει τον Δημήτρη Ρίζο ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. «Η δημοσιογραφική οικογένεια θρηνεί την απώλεια ενός εκ των κορυφαίων της ελληνικής δημοσιογραφίας. Τον Δημήτρη Ρίζο θα τον θυμόμαστε πάντοτε για την αγωνιστικότητα και το πάθος του να υπερασπίζεται την άποψή του τόσο ως δημοσιογράφος όσο και ως εκδότης. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήριά μου».

Δημήτρης Ρίζος: Το αντίο της Ντόρας Μπακογιάννη

Εμβληματική φυσιογνωμία για την παράταξη της ΝΔ χαρακτήρισε τον Δημήτρη Ρίζο η Ντόρα Μπακογιάννη. «Έφυγε σήμερα ο τελευταίος εκπρόσωπος της μαχητικής δημοσιογραφίας της μεταπολίτευσης. Ο Δημήτρης Ρίζος ήταν μια εμβληματική φυσιογνωμία για την παράταξη μας, & δώσαμε μαζί πολλές μάχες. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει! Τα θερμότερα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του», έγραψε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις