Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά Λαγονήσι: Σε ύφεση η πυρκαγιά – Μέσα από τις αυλές των σπιτιών πέρασαν οι φλόγες
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Λαγονήσι: Σε ύφεση η πυρκαγιά – Μέσα από τις αυλές των σπιτιών πέρασαν οι φλόγες

Φωτιά Λαγονήσι: Σε ύφεση είναι σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά στο Λαγονήσι Σαρωνίδας, η οποία απείλησε κατοικημένη περιοχή και οδήγησε στην εκκένωση σπιτιών.

Φωτιά Λαγονήσι: Φωτιά ξέσπασε στο Λαγονήσι το μεσημέρι της Παρασκευής. Η φωτιά λίγο πριν τις 15:30 ήταν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε ύφεση καθώς δεν υπάρχει ενεργή εστία και δεν εμπνέει ανησυχία αυτή τη στιγμή. Οι κάτοικοι επιστρέφουν στα σπίτια τους, ωστόσο παραμένουν δυνάμεις στην περιοχή για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι φλόγες έχουν προκαλέσει μικρές ζημιές εξωτερικά σε κάποια σπίτια. Παράλληλα, λίγο μετά τις 16:00 αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου & στην οδό Παπαφλέσσα στο Λαγονήσι

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν άμεσα 42 πυροσβέστες, 19 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο κατάσβεσης. Η φωτιά καίει ανάμεσα σε σπίτια και δόθηκε εντολή εκκένωσης των κατοικιών της περιοχής.

Φωτιά Λαγονήσι: Βίντεο

Φωτιά Λαγονήσι: Έκκληση του δήμου, διακοπή κυκλοφορίας

Νωρίτερα, ο δήμος Σαρωνικού, μέσω Facebook, ζητούσε από τους πολίτες να εκκενώσουν την περιοχή απέναντι από το Grand Resort Lagonissi, στο 40ό χλμ. της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, λόγω της φωτιάς. Στο μεταξύ, η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, από το ύψος της Λ. Καλυβίων μέχρι την οδό Κρέσνας, καθώς και στην οδό Παπαφλέσσα, από τη Λ. Καλυβίων έως την οδό Π. Μελά.

Φωτιά Λαγονήσι: Μαρτυρίες κατοίκων
Φωτιά Λαγονήσι: Μικροζημιές σε τρία σπίτια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις