Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός: Το «World Soccer» δικαιώνει τον Μαρινάκη για την επιλογή Μαρτίνς
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός: Το «World Soccer» δικαιώνει τον Μαρινάκη για την επιλογή Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Αφιέρωμα στον Ολυμπιακό και τον προπονητή του έκανε το «World Soccer» κρίνοντας ότι είναι ο ιδανικός για να πάει μπροστά τους «ερυθρόλευκους»

Ολυμπιακός: Από τη μια δικαιώνει τον Βαγγέλη Μαρινάκη, από την άλλη τον θεωρεί ιδιοκτήτη που απολύει με ευκολία προπονητές. Το «World Soccer» αφιέρωσε αρκετό χώρο για τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός εξαιτίας της επιλογής του Πέδρο Μαρτίνς στην τεχνική ηγεσία των «ερυθρόλευκων». Η αλήθεια σε ό,τι αφορά τον Πορτογάλο είναι δεδομένη, όμως στην πραγματικότητα ο ισχυρός άνδρας του πειραϊκού συλλόγου είναι από τους λίγους παράγοντες στην Ελλάδα που δείχνουν αρκετή υπομονή με τους προπονητές.

Στο «World Soccer» πάντως αναφέρονται τα εξής: «Στο ρόλο του ως ιδιοκτήτης του ισχυρού Ολυμπιακού και της δύο φορές Πρωταθλήτριας Ευρώπης Νότιγχαμ Φόρεστ, ο απαράμιλλος Ευάγγελος Μαρινάκης ποτέ δεν ήταν από αυτούς που θα επέτρεπε σε έναν προπονητή να παρατείνει την παραμονή του, αφού προσλαμβάνει και απολύει με ευκολία. Πόσο ασυνήθιστο ήταν για τον Μαρινάκη να σταθεί αποφασιστικά δίπλα στον προπονητή αυτό το καλοκαίρι, εκτιμώντας ότι ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ο κατάλληλος για να πάει την ομάδα μπροστά”.

Οργάνωση και τακτική

Οι λόγοι βέβαια που επικαλείται το «World Soccer» για την παραμονή ενός προπονητή στον Ολυμπιακό δεν είναι ασυνήθιστοι. Γι’ αυτό και στο σχετικό κείμενο αναφέρεται: “Ο Μαρινάκης θα μπορούσε εύκολα να τον απολύσει. Για μια ομάδα που έχει συνηθίσει να κυριαρχεί στην Ελλάδα, δύο σεζόν χωρίς τρόπαιο είναι μια αποσταθεροποιητική αιωνιότητα. Αυτή ήταν μια σπάνια στιγμή. Ο Μαρινάκης είδε την κατάσταση σφαιρικά, άκουσε τους οπαδούς και αντιλήφθηκε τις θετικές αλλαγές που έφερε ο Μαρτίνς: Ωραίο ποδόσφαιρο, εξαιρετικά βελτιωμένη τακτική και οργάνωση, πνεύμα μαχητή και ενότητα.

Στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός έκανε μόλις μία ήττα από τον ΠΑΟΚ, ενώ στη συνέχεια ήταν ασταμάτητος με δέκα διαδοχικές νίκες. Η συνέχεια αποδείχθηκε πως ήταν σημαντική επιλογή για τον Μαρινάκη και εκ του αποτελέσματος σωστή, με τον Μαρτίνς να οδηγεί την ομάδα στους ομίλους του Champions League, με νίκες απέναντι σε Βικτόρια Πλζεν, Μπασακσεχίρ και Κράσνονταρ. Και όλα αυτά τα πέτυχε χωρίς τον χαρισματικό μεσοεπιθετικό και αρχηγό Κώστα Φορτούνη, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού κατά τη διάρκεια φιλικού στην καλοκαιρινή προετοιμασία.

Ο Μαρτίνς έχει στην Πορτογαλία τη φήμη ενός εργάτη προπονητή, ικανού να ρίξει… μαγική σκόνη σε μεσαίες ομάδες, με την απροσδόκητη επιτυχία του σε Μαρίτιμο, Ρίο Άβε και Γκιμαράες, τις οποίες οδήγησε στο Europa League. Τώρα είναι έτοιμος για την επόμενη μεγάλη πρόκληση στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό, στο Champions League, ανυπόμονος με τους παίκτες του να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους”.

Εδώ φάνηκε να αγνοούν στο «World Soccer» ότι η προτεραιότητα του Μαρινάκη αλλά και του Μαρτίνς, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις που έχει κάνει, προτεραιότητα στη φετινή σεζόν έχει το πρωτάθλημα. Τα υπόλοιπα έπονται…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις