Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Υπόθεση Novartis: Καταθέτει σήμερα ο αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Novartis: Καταθέτει σήμερα ο αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής

Υπόθεση Novartis: Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής διενεργεί προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες του ομοιόβαθμου συναδέλφου του Ιωάννη Αγγελή για πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Υπόθεση Novartis: Αναμένεται να καταθέσει σήμερα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης και συντονιστής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννης Αγγελής ως μάρτυρας στην υπόθεση της Novartis. Ο κ. Ζαχαρής διενεργεί προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες του ομοιόβαθμου συναδέλφου του Ιωάννη Αγγελή για πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας. Ακόμη, ο κ. Ζαχαρής ερευνά από μηδενική βάση τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει οι Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Αγγελής με δύο εμπιστευτικές αναφορές του προς την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου κατέγραφε τις πολιτικές παρεμβάσεις στην διερεύνηση της υπόθεσης της φαρμακοβιομηχανίας. Κατέγραψε με κάθε λεπτομέρεια την όλη έκταση του δήθεν σκανδάλου που στήθηκε προκειμένου να πλήξει μέλη της τότε αντιπολίτευσης. Στις αναφορές του ο κ. Αγγελής άφηνε σαφείς αιχμές για πολιτικές παρεμβάσεις στην έρευνα για τη Novartis.

Ιωάννης Αγγελής

Ακόμη, απέδιδε τον κυρίαρχο ρόλο των κινήσεων του παρασκηνίου και σκιαγραφούσε το ρόλο που διαδραμάτισε στην όλη υπόθεση ο περιβόητος «Ρασπούτιν». Πάντως, ο κ. Αγγελής δεν κατονόμασε το πολιτικό πρόσωπο που είναι πίσω από τον Ρασπούτιν. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελής επόπτευε επί τρεις περίπου μήνες την Εισαγγελία Διαφθοράς, αλλά υπέβαλλε την παραίτηση του από τη θέση, διαφωνώντας κάθετα με τον τρόπο που διεξάγονταν η έρευνα για τη φαρμακοβιομηχανία.

Στις αναφορές του ο κ. Αγγελής άφηνε σαφείς αιχμές για πολιτικές παρεμβάσεις στην έρευνα για τη Novartis και σκιαγραφούσε το ρόλο που διαδραμάτισε στην όλη υπόθεση ο περιβόητος «Ρασπούτιν». Ανέφερε ακόμα ότι υπήρχε «σχετική βιασύνη» να ασκηθεί «κάποια ποινική δίωξη, για κάποιους πολιτικούς», να παραπεμφθεί η υπόθεση σε ανακριτή (και μάλιστα χωρίς κλήση σε εξηγήσεις) και «τα υπόλοιπα θα έβρισκε ο ανακριτής».

Υπόθεση Novartis: Βενιζέλος και Σαμαράς κατέθεσαν τις προηγούμενες ημέρες

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (11/09) ως μάρτυρας κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. «Προκειμένου να στηθεί ως δήθεν πολιτικό σκάνδαλο η υπόθεση Novartis, κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών με πρώτο θύμα την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης», είπε χαρακτηριστικά μετά την κατάθεσή του, ενώ σε εμφάνισή του στον ΣΚΑΙ έκανε λόγο για σκευωρία. Μια ημέρα νωρίτερα στον Άρειο Πάγο είχε μεταβεί και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. “Κατονόμασα και τον «Ρασπούτιν» και τον Τσίπρα για την άθλια σκευωρία”, είπε σε δηλώσεις του μετά την κατάθεσή του.

Οι δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά την κατάθεση

Σημειώνεται ότι μετά τις καταθέσεις βέβαιο θεωρείται ότι η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή, καθώς καταγγέλλονται πολιτικά πρόσωπα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να δρομολογηθούν κοινοβουλευτικές διαδικασίες με τη σύσταση Εξεταστικής ή Προανακριτικής Επιτροπής.

Οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά μετά την κατάθεση

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις