Εκρήξεις Κατεχόμενα: Πυρκαγιά σε αποθήκη πυρομαχικών – Εκκενώθηκε ξενοδοχείο

ΚΟΣΜΟΣ

Εκρήξεις Κατεχόμενα: Πυρκαγιά σε αποθήκη πυρομαχικών – Εκκενώθηκε ξενοδοχείο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Εκρήξεις Κατεχόμενα: Διαδοχικές εκρήξεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα γύρω στις 2:00 σε αποθήκες πυρομαχικών σε στρατιωτική ζώνη στον Άγιο Επίκτητο, στην Κερύνεια.

12.09.2019 | 08:29

Εκρήξεις Κατεχόμενα: Εκρήξεις σημειώθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών στα κατεχόμενα στην Κύπρο εξαιτίας πυρκαγιάς σε στρατιωτική ζώνη και υπάρχουν κάποιοι ελαφρά τραυματίες από θραύσματα γυαλιών, γνωστοποίησε ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών των Τουρκοκυπρίων, ο Κουντρέτ Εζερσάι. Ο Εζερσάι ανέφερε μέσω Facebook ότι η περιοχή έχει αποκλειστεί, καθώς οι εκρήξεις συνεχίζονται. Η στρατιωτική ζώνη βρίσκεται σε περιοχή ανατολικά της Κερύνειας, ιστορικού λιμανιού στις βόρειες ακτές της Κύπρου, στα κατεχόμενα, που προσελκύει τουρίστες.

Σύμφωνα με το offsite.com.cy, στην περιοχή μετέβησαν ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, με τον «πρωθυπουργό» Ερσίν Τατάρ και τον «υπουργό Εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι. Μίλησαν με τους τουρίστες και τους κάλεσαν να μην πανικοβάλλονται «γιατί έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα». Δεν υπάρχουν θύματα. Ωστόσο, υπάρχουν μικροτραυματισμοί, αφού ένας τουρίστας τραυματίστηκε από θραύσματα και υλικές ζημιές. Πάντως, οι “Αρχές” κάλεσαν το κοινό να μην μεταβαίνει στην περιοχή και αν δουν οτιδήποτε που μοιάζει με εκρηκτική ύλη να μην το αγγίξουν και να ενημερώσουν την “αστυνομία”.

Εκρήξεις Κατεχόμενα: Εκκενώθηκε ξενοδοχείο

Το ξενοδοχείο της περιοχής, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται, έχει εκκενωθεί ενώ ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες από τις ζημιές που προκλήθηκαν. Για την ώρα, δεν έχει διευκρινιστεί με απόλυτο τρόπο εάν οι εκρήξεις στα πυρομαχικά προκάλεσαν την πυρκαγιά ή το αντίθετο, κάτι που είναι αντικείμενο έρευνας.

Κατεχόμενα: Βίντεο από τις εκρήξεις

Exit mobile version