Κηδεία Μαχαιρίτσα: Συντετριμμένες η κόρη και η σύζυγος του Λαυρέντη

ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεία Μαχαιρίτσα: Συντετριμμένες η κόρη και η σύζυγος του Λαυρέντη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κηδεία Μαχαιρίτσα: Το "τελευταίο αντίο" στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, που πέθανε ξαφνικά το πρωί της Δευτέρας σε ηλικία 63 ετών από καρδιακή ανακοπή στον Πτελέο Μαγνησίας, είπαν συγγενείς και φίλοι.

12.09.2019 | 07:23

Κηδεία Μαχαιρίτσα: Σε κλίμα οδύνης, τελέστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η κηδεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο Κοιμητήριο Ζωγράφου, όπου το «παρών» έδωσε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι.  Τραγικές φιγούρες, η σύζυγός του Ελένη και η κόρη του Μαρία-Κλάρα, οι οποίες συντετριμμένες είπαν το τελευταίο «αντίο» στον αγαπημένο τους Λαυρέντη. «Στον λατρεμένο μας σύζυγο και πατερούλη που η καλοσύνη του και η αγάπη του αγκάλιασε εμάς και όλο τον κόσμο» έγραψαν στο στεφάνι τους.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε ιδιαίτερη αδυναμία στην κόρη του, για την οποία όπως είχε αποκαλύψει, είχε γράψει το τραγούδι «Μάτια δίχως λογική». «Κάνω την τρέλα μου και χαίρομαι την κάθε μέρα που είμαι στα πράγματα. Όσο τραγουδάω ακόμα τα “Μάτια δίχως λογική” που το έγραψα για την κόρη μου, τη Μαρία-Κλάρα, είμαι ευτυχισμένος», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά. Η Μαρία-Κλάρα ήταν αυτή που ειδοποίησε το ΕΚΑΒ όταν κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά με τον πατέρα της, ενώ μετά τον θάνατό του ανέβασε ένα σκίτσο του στο Facebook.

Κηδεία Μαχαιρίτσα: Η σύζυγος και η κόρη του (NDP, Tlife)
Κηδεία Μαχαιρίτσα: Ο Πρωθυπυργός με τη σύζυγό του Μαρέβα φτάνει στο κοιμητήριο Ζωγράφου

Κηδεία Μαχαιρίτσα: Συγκλονιστική επικήδειοι για τον Λαυρέντη

Επικήδειους εκφώνησαν, μεταξύ άλλων, ο γιατρός του εκλιπόντος κ. Ράκας, ο Διονύσης Τσακνής και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, οι οποίοι φανερά συγκινημένοι εξέφρασαν λόγια αγάπης και βαθιάς οδύνης. «Άργησα πολύ να αποκτήσω αυτόν τον σπάνιο φίλο, αλλά δυστυχώς τον έχασα πολύ νωρίς, όπως τον χάσαμε όλοι», είπε ο Νίκος Πορτοκάλογλου για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, του οποίου εξήρε την «σε βαθμό κακουργήματος» ειλικρίνεια, την «σαν παιδί» ευαισθησία, αλλά και την οικειότητα που αμέσως ένιωσαν όταν για πρώτη φορά έπαιξαν μαζί στη σκηνή.

«Όταν βρεθήκαμε στη σκηνή, συνέβη κάτι μαγικό, ήταν σαν να παίζαμε μαζί από χρόνια», δήλωσε με συγκίνηση ο Νίκος Πορτοκάλογου για να θυμηθεί τη «δύναμη», αλλά και την «αφάνταστη επικοινωνία» που ανέπτυσσε με τον κόσμο ο Λαυρέντης. Αναφορά έκανε και στην τελευταία τους συναυλία, πριν κάποιες μέρες στον Βόλο, τη γενέτειρά τους. «Όταν κατεβήκαμε από τη σκηνή ήμασταν ιδρωμένοι και ευτυχείς. Τι άλλο θέλαμε; Ο κόσμος μας αγαπάει ακόμα», του είχε είπε με ευχαρίστηση ο Λ. Μαχαιρίτσας.

Κηδεία Μαχαιρίτσα: Τα συγκινητικά λόγια του Νίκου Πορτοκάλογλου

Κηδεία Μαχαιρίτσα: Με σπασμένη φωνή ο Τσακνής

«Θα μου λείψεις, σε αγαπάω Λάρυ», είπε με σπασμένη από τη συγκίνηση φωνή ο Διονύσης Τσακνής, ενώ ο γιατρός του εκλιπόντα, αφού περιέγραψε την αντίδραση του καλλιτέχνη όταν διαπιστώθηκαν τα προβλήματα της καρδιάς του και το πώς η μοναχοκόρη του, Μαρία Κλάρα, έγινε το κίνητρο για να γίνει ο «πιο πειθαρχημένος ασθενής», τον αποχαιρέτισε λέγοντας: «Καλό ταξίδι Λαυρέντη αγαπημένε!».

Κηδεία Μαχαιρίτσα: Το τελευταίο χειροκρότημα

Κηδεία Μαχαιρίτσα: Συντετριμμένος ο Δημήτρης Σταρόβας

Exit mobile version