Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στην κορυφή του «Sports Illustrated»
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στην κορυφή του «Sports Illustrated»

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στην πρώτη θέση των Top 100 NBAers για το 2020 βρέθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο γνωστό αμερικανικό μέσο γκρεμίζοντας από την κορυφή τον ΛεΜπρον Τζέιμς

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το όνομα Αντετοκούνμπο πουλάει… τρελά και το γεγονός ότι δεν πήγε καλά στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν σημαίνει τίποτα για τους Αμερικανούς. Γι’ αυτό και πλασάρουν με κάθε τρόπο το όνομά του στην αγορά. Το «Sports Illustrated» δεν είναι της σειράς και δημοσίευσε την αγαπημένη του λίστα με τους Top 100 NBAers του 2020 με τον «Greek Freak» στην κορυφή. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο ΛεΜπρον Τζέιμς έπεσε από εκεί για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια.

Ο MVP της κανονικής περιόδου στην περσινή σεζόν του NBA εξακολουθεί να βρίσκεται σε περίοπτη θέση για τους τους οπαδούς του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου. Και όπως φαίνεται θα συνεχίσει να βρίσκεται εκεί, αν κρίνουμε από την επιλογή του γνωστού αμερικανικού μέσου Sports Illustrated. Η ετήσια λίστα κυκλοφόρησε με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην κορυφή, την ώρα που ο κόσμος είχε συνηθίσει να βλέπει σε αυτή τον ΛεΜπρον Τζέιμς. Ο μεγάλος σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς εκθρονίστηκε μετά την κακή σεζόν που είχε πέρυσι και βρέθηκε στην τρίτη θέση.

Υποκειμενική αξιολόγηση

Ο Giannis βρέθηκε λοιπόν στην κορυφή και στην δεύτερη θέση τοποθετήθηκε ο κορυφαίος των περσινών πλέι οφ, Καουάι Λέοναρντ, που κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους Τορόντο Ράπτορς. Το Sports Illustrated διευκρίνισε πάντως ότι η επιλογή έγινε καθαρά με υποκειμενική αξιολόγηση και συγκεκριμένα στοιχεία, χωρίς να επηρεάζεται από την πορεία της ομάδας του κάθε παίκτη. Εκτός αξιολόγησης έμειναν οι τραυματίες, όπως ο Κέβιν Ντουράντ, 0 ΝτεΜάρκους Κάζινς και o Κλέι Τόμπσον.

Ο Στέφεν Κάρι των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς ήταν τέταρτος στη λίστα και ο Τζέιμς Χάρντεν των Χιούστον Ρόκετς πέμπτος, ενώ στην 8η θέση ξεχωρίζει το όνομα του Σέρβου Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς.

Οι 10 πρώτοι του Sports Illustrated:

1. Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μπακς)

2. Καουάι Λέοναρντ (Κλίπερς)

3. Λεμπρόν Τζέιμς (Λέικερς)

4. Στέφεν Κάρι (Ουόριορς)

5. Τζέιμς Χάρντεν (Ρόκετς)

6. Άντονι Ντέιβις (Λέικερς)

7. Τζόελ Εμπίντ (Σίξερς)

8. Νίκολα Γιόκιτς (Νάγκετς)

9. Πολ Τζορτζ (Κλίπερς)

10. Ντάμιαν Λίλαρντ (Πόρτλαντ)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις