Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μόρια: Αιφνίδια παραίτηση του διοικητή του ΚΥΤ
ΕΛΛΑΔΑ

Μόρια: Αιφνίδια παραίτηση του διοικητή του ΚΥΤ

Μόρια: Επικαλείται προσωπικούς λόγους.

Μόρια: Την παραίτηση του από τη διεύθυνση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας υπέβαλε σήμερα Τετάρτη στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο διοικητής του Γιάννης Μπαλμπακάκης. Ο κύριος Μπαλμπακάκης επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους για την παραίτησή του. Υπενθυμίζεται ότι διοίκησε το ΚΥΤ επί τρία περίπου χρόνια και η συμβολή του στην αντιμετώπιση σοβαρών κρίσεων κρίθηκε καίριας σημασίας.

Στη διάρκεια της θητείας του και παρά την αρνητική κριτική για το ΚΥΤ συνέβαλε στη δημιουργία «ασφαλών ζωνών» για την προστασία των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, γυναικών που ταξιδεύουν μόνες και μονογονεϊκών οικογενειών με παιδιά. Συνέβαλε δε και στη σύνδεση της αποχέτευσης του ΚΥΤ με την επεξεργασία λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού της Μυτιλήνης. Σημαντική ήταν και η συμβολή του στην αποζημίωση ιδιοκτητών κτημάτων στην ευρύτερη περιοχή του ΚΥΤ, τα οποία είχαν καταληφθεί από αιτούντες άσυλο.

Μόρια: «Φεύγω με το κεφάλι ψηλά»

Σε σχετική δήλωση που έκανε ο κ. Μπαλμπακάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Φεύγω με ψηλά το κεφάλι για το ότι έκανα αυτό που έπρεπε σε δύσκολες καταστάσεις. Δεν φεύγω ούτε σαν κλέφτης ούτε αποχωρώ ως διαμαρτυρόμενος πολιτικός. Φεύγω επειδή πρέπει να φύγω. Κουράστηκα…».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις