Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δολοφόνος βιολόγου εξελίξεις: Η καταγγελία στην αστυνομία πριν το φόνο της Σούζαν Ίτον
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφόνος βιολόγου εξελίξεις: Η καταγγελία στην αστυνομία πριν το φόνο της Σούζαν Ίτον

Δολοφόνος βιολόγου εξελίξεις: Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αποκάλυψε τις καταθέσεις των πέντε γυναικών που είχαν πέσει θύματα του φερόμενου ως δράστη.

Δολοφόνος βιολόγου εξελίξεις: Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον 27χρονο, Γιάννη Παρασκάκη που κατηγορείται για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ιτον. Συγκεκριμένα, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αποκάλυψε τις καταθέσεις των πέντε γυναικών που είχαν πέσει θύματα του φερόμενου ως δράστη, οι περισσότερες εργαζόμενες στην Κρήτη.

Ο λόγος για μια Ελληνίδα και για τέσσερις αλλοδαπές. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις καταθέσεις τους, οι τέσσερις καταγγέλλουσες υποστήριξαν ότι ο 27χρονος τις χτύπησε με το αυτοκίνητο και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Δολοφόνος βιολόγου εξελίξεις: Είχε παρενοχλήσει γυναίκα, λίγες εβδομάδες πριν την δολοφονία

Το σοκαριστικό είναι ότι η Ελληνίδα τον είχε καταγγείλει στην αστυνομία στις 31 Μαΐου 2019, λίγες εβδομάδες δηλαδή πριν το έγκλημα. Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι ο νεαρός ενώ βρισκόταν πάνω σε ποδήλατο την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά. Όλες οι επιθέσεις έγιναν στο Καστέλι και στο Μάλεμε. Οι γυναίκες τον αναγνώρισαν όταν με εντολή εισαγγελέα δόθηκε στη δημοσιότητα η φωτογραφία του μετά τη δολοφονία της βιολόγου.

Καμία από τις πέντε γυναίκες δεν καταγγέλλει βιασμό και η κατηγορία που θα τον βαρύνει θα είναι της «απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης». Ο νεαρός βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος για την δολοφονία της Σούζαν Ίταν. Κατηγορείται ότι τη βίασε τον περασμένο Ιούλιο και στη συνέχεια την έριξε σε σπηλιά.

Τα νέα στοιχεία στο κεντικό δελτίο ειδήσεων του Star (από το 33:04)

Δολοφόνος βιολόγου εξελίξεις: Το αληθινό πρόσωπο του Γιάννη Παρασκάκη μέσα από την απολογία του

Ο 27χρονος δολοφόνος της βιολόγου είναι παντρεμένος και πατέρα δύο παιδιών. Σύμφωνα με οικείους του ήταν δουλευταράς και δεν έδειχνε ως άνθρωπος που θα μπορούσε να διαπράξει ένα τόσο ειδεχθές έγκλημα. Πάντως σύμφωνα με την απολογία του, αποκαλύπτεται ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο. Σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει χτυπούσε τις γυναίκες με το αυτοκίνητο γιατί “ήθελε να τις γνωρίσει”. Έτσι χτύπησε και τη βιολόγο Σούζαν Ίτον επειδή απλά «βρέθηκε στο δρόμο του». Ήταν κάτι που το έκανε… από συνήθεια.

Όπως κατέθεσε, «έχοντας μικρή ταχύτητα με το αυτοκίνητο, χτυπούσα όσες γυναίκες μου άρεσαν. Συνήθως τις ακολουθούσα με ταχύτητα 10 χιλιομέτρων για αρκετή απόσταση. Τις πείραζα, τις φόβιζα, τις ενοχλούσα και κάποιες που μου άρεσαν, τις χτυπούσα κιόλας. Έχω πειράξει με αυτό τον τρόπο πολλές κοπέλες. Πολλές φορές κατέβαινα να ζητήσω συγγνώμη. Ήθελα να τις γνωρίσω. Θυμάμαι πως σε μία ξένη κατέβηκα από το αυτοκίνητο και της είπα πως ήμουν αφηρημένος. Της ζήτησα συγγνώμη. Προσφέρθηκα να την πάω στο νοσοκομείο. Ήθελα απλά να γνωριστώ μαζί της», συμπλήρωσε.

«Με την Αμερικανίδα θόλωσα και τη χτύπησα δύο φορές για να τη βιάσω μετά», είπε χαρακτηριστικά. «Την πέταξα στη σήραγγα του γερμανικού οχυρού για να μην την εντοπίσουν. Δεν πίστευα ότι θα με ανακαλύψουν τόσο σύντομα», έχει πει στους αστυνομικούς. Ενώ, στην ανακρίτρια έχει αναφέρει πως πίστευε ότι το μυστήριο με τη δολοφονία της βιολόγου θα λυνόταν: «Έχω δει σε ταινίες πως η Αστυνομία έχει σύγχρονα μέσα για να βρίσκει στο τέλος τον ένοχο».

Βέβαια για τις πράξεις του αυτές έχει κάνει λόγο πως δεν ήταν ο εαυτός του και ότι τον κυρίευσαν «σκοτεινές δυνάμεις» με αποτέλεσμα να μην έχει επίγνωση των πράξεών του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις