Καλλιμάρμαρο “Όλοι Μαζί Μπορούμε”: Θλίψη για τον Μαχαιρίτσα στη συναυλία Νικολόπουλου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καλλιμάρμαρο “Όλοι Μαζί Μπορούμε”: Θλίψη για τον Μαχαιρίτσα στη συναυλία Νικολόπουλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Καλλιμάρμαρο "Όλοι Μαζί Μπορούμε": Η μεγάλη συναυλία διεξήχθη σε συγκινησιακό κλίμα στον απόηχο του απροσδόκητου θανάτου του τραγουδιστή Λαυρέντη Μαχαρίτσα.

10.09.2019 | 06:08

Καλλιμάρμαρο “Όλοι Μαζί Μπορούμε”: Ρίγη συγκίνησης και μια “βαθιά σιωπή” που κάλυπτε τις νότες, χαρακτήριζε το κλίμα στη συναυλία του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» στο Καλλιμάρμαρο το βράδυ της Δευτέρας.  Η συναυλία, στην οποία συμμετείχαν 15 ερμηνευτές, ήταν αφιερωμένη στο έργο του μεγάλου λαϊκού συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου. Η βραδιά ωστόσο ήταν έντονα συγκινησιακά φορτισμένη λόγω του θανάτου του τραγουδοποιού Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος τιμήθηκε από τους καλλιτέχνες. Στόχος της συναυλίας είναι η υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Κόσμος και ερμηνευτές τον αποχαιρέτησαν με τον τρόπο τους, τραγουδώντας αγαπημένες επιτυχίες του όπως το «Και τι ζητάω». Ο αγαπημένος τραγουδοποιός και τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί σε ηλικία μόλις 63 ετών από καρδιακή ανακοπή, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο καλλιτεχνικό στερέωμα της χώρας μας. Ωστόσο, θα ζει για πάντα μέσα από την τεράστια παρακαταθήκη των μοναδικών και ιδιαίτερων τραγουδιών που αφήνει πίσω του.

Μεταξύ των ονομάτων των καλλιτεχνών που προσφέρθηκαν να συμμετάσχουν  αφιλοκερδώς και να ερμηνεύσουν τραγούδια του συνθέτη είναι οι Κωνσταντίνος Αργυρός, Μελίνα Ασλανίδου, Δέσποινα Βανδή, Γλυκερία, Στέλιος Διονυσίου, Νατάσα Θεοδωρίδου, Γιώργος Μαργαρίτης, Πάολα, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γιάννης Πλούταρχος, Αντώνη Ρέμος, Στέλιος Ρόκκος.

Καλλιμάρμαρο “Όλοι Μαζί Μπορούμε”: Βίντεο & φωτογραφίες

Μαχαιρίτσας: Το αντίο του Παπακωνσταντίνου

Μερικά μόνο λόγια, δοσμένα όμως με μεγάλη αγάπη, αποτέλεσαν το αντίο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Ο Ελληνας τραγουδιστής, ο οποίος είχε συνεργαστεί ουκ ολίγες φορές με τον εκλιπόντα, έγραψε χαρακτηριστικά στο facebook: “Λαυρέντη μου πολυαγαπημένε !!! Να χεις καλό ταξίδι για την γειτονιά των αγγέλων !!! Δώσε μια αγκαλιά κι από μένα σε όλα τα φιλαράκια που σε περιμένουν !!! Καλή αντάμωση ρεεε !!! Βασίλης.

Την ανάρτηση τη συνόδευσε με το εμβληματικό ντουέτο “Να δεις τι σου ‘χω για μετά” που μοιράστηαν οι δυο τους στις αρχές της δεκαετίας του 90.

Exit mobile version