Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σαμαράς Novartis: Καταθέτει σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς Novartis: Καταθέτει σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός

Σαμαράς Novartis: Ο κ. Σαμαράς καλείται να καταθέσει καθώς έχουν δρομολογηθεί έρευνες για το τι έγινε στην υπόθεση Novartis και πώς ενεπλάκησαν πολιτικά πρόσωπα χωρίς να υπάρχουν στοιχεία εις βάρος τους.

Σαμαράς Novartis: Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα προσέλθει σήμερα το μεσημέρι στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη να καταθέσει ως μάρτυρας για την υπόθεση της Novartis και όπως αναμένεται θα αναφερθεί και πάλι στο πρόσωπο του γνωστού “Ρασπούτιν”. Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί διενεργούν προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες του ομοιόβαθμου συναδέλφου τους και πρώην επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή για πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Ακόμη, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί ερευνούν από μηδενική βάση τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει ο Αντώνης Σαμαράς, ο ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Σαμαράς καλείται να καταθέσει καθώς έχουν δρομολογηθεί έρευνες για το τι έγινε στην υπόθεση Novartis και πώς ενεπλάκησαν πολιτικά πρόσωπα χωρίς να υπάρχουν στοιχεία εις βάρος τους. Εχθές, κατέθεσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αύριο στον Άρειο Πάγο θα βρεθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη ο κ. Αγγελής.

Μητσοτάκης για Novartis στη ΔΕΘ: Σκάνδαλο που στήθηκε σε πολιτική σκευωρία

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει κατονομάσει ποια είναι η ταυτότητα του πολιτικού προσώπου που κατονομάζεται «Ρασπούτιν» και κατείχε υπουργικό θώκο επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη, έχει πει ο κ. Σαμαράς ότι «θα τους πάω ως το τέλος».

Κατά συνέπεια μόλις κάποιος από τους μάρτυρες κατονομάσει στους δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου ποιο πολιτικό πρόσωπο είναι ο Ρασπούτιν, πρέπει αμέσως να διαβιβάσουν αμελλητί η δικογραφία στην Βουλή για τα περαιτέρω. Στη συνέχεια, αφού διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή οι κ.κ. Ζαχαρής και Σοφουλάκης θα συνεχίσουν την έρευνά τους μόνο ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα και στο πλαίσιο αυτό θα καλέσουν να καταθέσουν τόσο η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, όσο και οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Στέλιος Μανώλης και Χρήστος Ντζούρας.

Novartis: Με την κατάθεση Αβραμόπουλου ξεκίνησε η εισαγγελική έρευνα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις