Εθνική μπάσκετ: Επόμενη αποστολή οι Ολυμπιακοί Αγώνες

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εθνική μπάσκετ: Επόμενη αποστολή οι Ολυμπιακοί Αγώνες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λευτέρης Αμπατζής

Εθνική μπάσκετ: Ο δρόμος για το Τόκιο το επόμενο καλοκαίρι δεν θα είναι καθόλου εύκολος για την Εθνική μπάσκετ - Τέσσερα εισιτήρια θα διεκδικήσουν 24 ομάδες, εκ των οποίων ανάμεσά τους και η Ελλάδα

10.09.2019 | 00:10

Εθνική μπάσκετ: Η αποτυχία της Εθνικής μπάσκετ στο Παγκόσμιο Κύπελλο πρέπει να ξεχαστεί γρήγορα. Η επόμενη αποστολή είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020. Τέσσερα εισιτήρια από τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά για 24 ομάδες. Καθόλου εύκολος ο δρόμος για την Ελλάδα που θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πρώτα το πώς θα πορευθεί σε εκείνη τη διοργάνωση. Με ποια πρόσωπα, ποιο προπονητή, όπως και το αν θα μπορεί να στηριχτεί στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Προς το παρόν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 έχουν προκριθεί μέχρι τώρα έξι ομάδες: Η διοργανώτρια Ιαπωνία, η Νιγηρία από την Αφρική, οι ΗΠΑ και η Αργεντινή από την Αμερική, το Ιράν από την Ασία και η Αυστραλία από την Ωκεανία. Σε αυτές θα προστεθούν μέσω του Παγκοσμίου Κυπέλλου άλλες δύο ομάδες. Είναι οι δύο ευρωπαϊκές που θα τερματίσουν ψηλότερα στο τουρνουά, όπερ σημαίνει δύο εκ των Ισπανίας, Σερβίας, Γαλλίας, Πολωνίας και Τσεχίας που έχουν προκριθεί ήδη στα προημιτελικά.

Τα προολυμπιακά τουρνουά

Τα υπόλοιπα τέσσερα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 θα προκύψουν μέσω των τεσσάρων προολυμπιακών τουρνουά, τα οποία θα διεξαχθούν από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου του 2020. Συνολικά θα πάρουν μέρος 24 ομάδες. Οι τρεις ευρωπαϊκές που δεν θα προκριθούν απευθείας στο Τόκιο μέσω του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και οι χώρες που τερμάτισαν στις επόμενες 13 θέσεις της διοργάνωσης.

Αν βγάλουμε από τη λίστα τη Νιγηρία, που έχει προκριθεί απευθείας στο Τόκιο ως η πρώτη αφρικανική, οι υπόλοιπες 13 ομάδες είναι οι Λιθουανία, Ιταλία, Ελλάδα, Ρωσία, Βραζιλία, Βενεζουέλα, Πουέρτο Ρίκο, Δομινικανή Δημοκρατία, Γερμανία, Νέα Ζηλανδία, Τυνησία, Καναδάς και Τουρκία. Τα προολυμπιακά τουρνουά θα κλείσουν με άλλες οκτώ χώρες που θα λάβουν wild card από την FIBA. Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των 6 και τα εισιτήρια για το Τόκιο θα πάρουν οι τέσσερις ομάδες που θα κατακτήσουν την 1η θέση σε κάθε έναν από αυτούς. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πράξη, όταν έρθει η ώρα.

Exit mobile version