Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ελευθέριος Βενιζέλος αφίξεις: Ρεκόρ επιβατών τον Αύγουστο
ΕΛΛΑΔΑ

Ελευθέριος Βενιζέλος αφίξεις: Ρεκόρ επιβατών τον Αύγουστο

Ελευθέριος Βενιζέλος αφίξεις: Για πρώτη φορά το ελληνικό αεροδρόμιο κατάφερε να ξεπέρασει τους 3 εκατ. επιβάτες, μέσα σε έναν μήνα.

Ελευθέριος Βενιζέλος αφίξεις:«Κόκκινο» χτύπησε τον Αύγουστο η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, στην Αθήνα, αφού για πρώτη φορά ξεπέρασε τον αριθμό των 3 εκατ. επιβατών μέσα σε έναν ολόκληρο μήνα. Αριθμός ρεκόρ για τη χώρα μας που  είδε φέτος αεροδρόμια και λιμάνια να γεμίζουν ασφυχτικά από κόσμο. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του «Ελ. Βενιζέλος», που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο μήνας Αύγουστος έκλεισε με 3,04 εκατ. επιβάτες σημειώνοντας αύξηση 5,2%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.Η επιβατική κίνηση εξωτερικού ανέβηκε κατά 8,1% ξεπερνώντας τους 2,12 εκατ. επιβάτες για δεύτερη συνεχόμενη φορά δημιουργώντας ακόμα ένα νέο ρεκόρ. Αντιθέτως, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα η κίνηση επιβατών εσωτερικού σημείωσε μικρή πτώση κατά 1,1%.

Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2019 η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τα 17,28 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 6,7%. Η επιβατική κίνηση τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, παρουσίασε άνοδο της τάξης του 2,2% και 8,8% αντίστοιχα. Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των πτήσεων, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2019 ανήλθε σε 154.311 καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 5,3 %. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και εξωτερικού παρουσίασαν άνοδο της τάξης του 7,7% και 3,6 αντίστοιχα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις