Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανατινάξεις ΑΤΜ: Νέα απόπειρα στη Μεσσηνία
ΕΛΛΑΔΑ

Ανατινάξεις ΑΤΜ: Νέα απόπειρα στη Μεσσηνία

Ανατινάξεις ΑΤΜ: Η απόπειρα έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής και οι δράστες προκάλεσαν εκκωφαντική έκρηξη με την παροχή υγραερίου στο εσωτερικό του μηχανήματος.

Ανατινάξεις ΑΤΜ: Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, στην προσπάθειά τους να αναγνωρίσουν τους δράστες που προσπάθησαν να ανατινάξουν το ΑΤΜ τα ξημερώματα της Κυριακής στην κωμόπολη Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος, εξετάζουν καρέ- καρέ τα  πλάνα από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς. Οι δράστες προκάλεσαν εκκωφαντική έκρηξη με την παροχή υγραερίου στο εσωτερικό του μηχανήματος, σε μια παραλλαγή της μεθόδου Plogkraak. Με αυτό τον τρόπο, κατάφεραν μεν να προκαλέσουν εκτεταμένες ζημιές στο μηχάνημα, όχι όμως και να ανοίξουν τις θυρίδες όπου βρίσκονταν οι κασετίνες με τα χρήματα!

Τελικά αφού είδαν ότι τα σχέδιά τους δεν πέτυχαν, οι άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή με άδεια χέρια. Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και οι ειδικοί της Εγκληματολογικής υπηρεσίας συνέλεξαν όσα στοιχεία βρήκαν, με την ελπίδα ότι θα τους οδηγήσουν στην ταυτοποίηση των δραστών.

Συνεχίζουν ακάθεκτες τις δράσεις τους οι σπείρες

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο, άγνωστοι έκαναν γυαλιά- καρφιά ένα ΑΤΜ που ήταν τοποθετημένο στην πρόσοψη σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας στην περιοχή Χανιώτη της Χαλκιδικής. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να αρπάξουν τις κασετίνες με τα χρήματα και διέφυγαν πυροβολώντας στον αέρα!

Οι περίοικοι που βγήκαν στα μπαλκόνια τους, αναγκάστηκαν να μπουν ξανά μέσα βλέποντας έναν από τους δύο δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους να πυροβολεί για εκφοβισμό. Παρά τη μεγάλη ζημιά που προκάλεσαν στο ΑΤΜ, οι κακοποιοί δεν κατάφεραν να πάρουν το χρηματικό ποσό που περιείχε και έσπευσαν να εξαφανιστούν με άγνωστο μέσο. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πολυγύρου που έφτασαν στο σημείο συνέλεξαν έναν κάλυκα φυσιγγίου των 9 χιλιοστών και τον έστειλαν στα εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση, ενώ προσπαθούν να εξακριβώσουν την ταυτότητα των δραστών από τα πλάνα που κατέγραψαν οι κάμερες του σούπερ μάρκετ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις