Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας αγγλικά: Η ΝΔ απαντά στον… αντισυστημικό αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας αγγλικά: Η ΝΔ απαντά στον… αντισυστημικό αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας αγγλικά: Εντύπωση προκαλεί ο αυτοπροσδιορισμός του τέως πρωθυπουργού, όταν τον ρωτούν για το κατά πόσο παραμένει ο «ταραχοποιός αντισυστημικός ΣΥΡΙΖΑ» του 2014.

Τσίπρας αγγλικά: Νέα κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξή του στο CNBC, στο περιθώριο του ετήσιου φόρουμ του European House Ambrosetti. «Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης, όταν ανέλαβε την εξουσία δεν αποδέχθηκε την πρόταση και θέλει να διαπραγματευθεί κάτι που εμείς είχαμε πετύχει χωρίς διαπραγματεύσεις», είπε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι η χώρα, επί των ημερών του είχε την κυριαρχία και πήρε την απόφαση να μειώσει τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2,5% το 2020, ενώ αναφέρθηκε σε οικονομικούς δείκτες στην Ελλάδα, την περίοδο της πρωθυπουργίας του.

Αναφερόμενος στον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «αν και θέλει να δείχνει ότι είναι φιλοευρωπαίος, υιοθετεί βαθιά συντηρητικές θέσεις. Στο γενναίο βήμα που κάναμε για να λύσουμε το ονοματολογικό με τη Βόρεια Μακεδονία, υιοθέτησε λαϊκιστικές θέσεις πάνω στο θέμα. Συνεργάστηκε με τους πιο ακραίους δεξιούς για να μπλοκάρουν τη συμφωνία».

Τσίπρας, ο… αντισυστημικός

Εντύπωση προκαλεί και ο αυτοπροσδιορισμός του τέως πρωθυπουργού, όταν τον ρωτούν για το κατά πόσο παραμένει ο «ταραχοποιός αντισυστημικός ΣΥΡΙΖΑ» του 2014, όταν είχε ξαναβρεθεί στο Cernobbio της Ιταλίας.

«Παραμένω αντισυστημικός. Αλλά νομίζω ότι πρέπει να καταλάβουμε τι σημαίνει κατεστημένο στις μέρες μας. Επειδή νομίζω ότι η πιο κρίσιμη ερώτηση είναι το για ποια συμφέροντα αγωνίζεσαι. Ποιον θέλεις να προστατεύσεις. Αν θέλουμε να προστατέψουμε τους αδύναμους, τους ευάλωτους, τότε θα πρέπει να αγωνιστείς, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να προσπαθήσεις να βρεις εναλλακτικά μονοπάτια για να υπερασπιστείς τα συμφέροντά τους. Και αυτό ήταν το κρίσιμο και δύσκολο ερώτημα όταν πήραμε την εξουσία. Θυμάμαι ότι, πριν από πέντε χρόνια, εδώ στο Cernobbio, όλοι πίστευαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά, που θέλουν να αλλάξουν πολιτικές στην Ευρώπη, ήταν η απειλή και ο κίνδυνος για την Ευρώπη. Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, πιστεύω ότι η πλειοψηφία τους είναι πεπεισμένη ότι αυτή η απειλή δεν έρχεται από την Αριστερά. Αλλά η απειλή στην Ευρώπη έρχεται από τη Δεξιά, ειδικά από την άκρα Δεξιά», είπε.

«Τίποτα απ’ όσα διακινεί εκ των υστέρων και απελπισμένα δεν ισχύει»

Επικριτικό ήταν το σχόλιο κύκλων της ΝΔ, που σχολίαζαν ότι «Ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να διακινεί ανύπαρκτες και παγκοσμίως άγνωστες «επιτυχίες» του. «Τίποτα από όσα διακινεί εκ των υστέρων και απελπισμένα δεν ισχύει. Ψέματα έλεγε ως κυβέρνηση, ακόμη μεγαλύτερα ψέματα λέει και ως αντιπολίτευση. Του ευχόμαστε good success.

ΥΓ: Αναζητήσαμε το επίμαχο απόσπασμα στο CNBC, αλλά το μόνο μέρος που το βρήκαμε, ήταν το site του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί άραγε;», προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι.

Δείτε ακόμη: 

Τσίπρας: Το παγκόσμιο μήνυμα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται viral

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις