Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

01

Οκτωβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ομιλία Μητσοτάκη ΔΕΘ 2019: “Ο Μητσοτάκης κάνει τον μάγκα με τις πλάτες του Τσίπρα”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία Μητσοτάκη ΔΕΘ 2019: “Ο Μητσοτάκης κάνει τον μάγκα με τις πλάτες του Τσίπρα”

Ομιλία Μητσοτάκη ΔΕΘ 2019: Μάλιστα, έριξε καρφιά για τον Γιάννη Στουρνάρα ότι σκοπίμως δεν εισηγήθηκε νωρίτερα την άρση των capital controls.

Ομιλία Μητσοτάκη ΔΕΘ 2019: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έδωσε ειδήσεις στην ΔΕΘ, σχολίασε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και όπως είπε βαδίζει στα βήματα που άνοιξε η προηγούμενη κυβέρνηση και κάνει τον μάγκα με τις πλάτες του Αλέξη Τσίπρα. Έριξε δε καρφιά στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, για την άρση των capital controls.

Ο πρωθυπουργός είπε ο Πάνος Σκουρλέτης, «κινήθηκε σε αυτά που λίγο πολύ γνωρίζαμε από τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης χωρίς εκπλήξεις, παρότι σε ορισμένα σημεία φάνηκε κατά τη γνώμη μου μια αρνητική προσέγγιση σε διάφορα κρίσιμα ζητήματα. Το βασικό είναι το εξής: Εκεί που ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στα κρίσιμα ζητήματα της οικονομίας βαδίζει στα βήματα που άνοιξε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Ενώ έριξε καρφιά για τον Γιάννη Στουρνάρα ότι σκοπίμως δεν εισηγήθηκε νωρίτερα την άρση των capital controls για να πάρει όλη την δόξα η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η πλήρης άρση των capital controls είχε δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Πάνος Σκουρλέτης. «Ο κ. Στουρνάρας είπε προεκλογικά είπε ότι δεν είναι σωστό να πάρουμε το μέτρο. Και θεωρώ ότι ήταν μία κίνηση πολιτικής σκοπιμότητας του κ. Στουρνάρα», τόνισε γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκουρλέτης: Ο Μητσοτάκης βάζει αστερίσκους για τα πρωτογενή πλεονάσματα

Στη συνέχεια κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προεκλογικά υποσχέθηκε να θέσει άμεσα το θέμα της μείωσης των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα αλλά τώρα βάζει «αστερίσκους». Επιμένοντας, παρά την διάψευση της κυβέρνησης, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε συμφωνήσει με τους δανειστές για μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων.

«Βεβαίως είχαμε συμφωνήσει για τα πλεονάσματα με την γνωστή ρύθμιση του 2,5%, ενώ θα παράμενε ο ονομαστικός στόχος του 3,5%. Αυτό θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα μέσα από την δημιουργία αυτού του καταπιστευτικού λογαριασμού, του ενδιάμεσου λογαριασμού, ο οποίος δέσμευε ένα ποσό από το γνωστό μαξιλάρι που θα χρησιμοποιούσαμε για να καλύψουμε το 1% μέχρι το 2022. Θα παίρναμε από αυτά τα χρήματα που τα έχει προκαταβάλει ο ελληνικός λαός τα οποία παρείχαν αξιοπιστία και έδωσαν την δυνατότητα να δανειστεί η χώρα από τις αγορές για να κάνει τον μάγκα ο κ. Μητσοτάκης και να μιλάει με τις πλάτες του Τσίπρα», τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ προχωράει σε ριζική ανασυγκρότηση

Για τις εσωκομματικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το κόμμα προχωρά σε ριζική ανασυγκρότηση και ενδιαφέρεται για τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα. Πράγμα που δεν γίνεται σε άλλα κόμματα που έχουν κλειστά συστήματα. Εμείς λοιπόν πράγματι θέλουμε να κάνουμε με έναν συντεταγμένο τρόπο, βήματα που να αφορούν την ριζική ανασυγκρότηση του κόμματος μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματι έχει εμπεδωθεί ως ο δεύτερος πόλος του μεταμνημονιακού συστήματος με τα δικά του χαρακτηριστικά», ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Και συνέχισε: «Ο χώρος του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ βεβαίως μας αφορά ως ένας χώρος που είναι όμορος που πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να κάνει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις