Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης ΑΜΕΑ: Η αναφορά στη Μαρίκα που τον “λύγισε” (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης ΑΜΕΑ: Η αναφορά στη Μαρίκα που τον “λύγισε” (vid)

Μητσοτάκης ΑΜΕΑ: Συγκινητική ήταν η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αείμνηστη μητέρα του, Μαρίκα.

Μητσοτάκης ΑΜΕΑ: Ειδική αναφορά στη μητέρα του, Μαρίκα, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ. Η συγκινητική αναφορά ήταν με αφορμή τα όσα είπε ο πρωθυπουργός για τα άτομα με αναπηρία, για το οποία -όπως είπε- κρύβει μεγάλο θαυμασμό για τη δύναμή τους να ξεπεράσουν το μεγάλο πρόβλημά τους και να συνεχίζουν να είναι ενεργοί πολίτες. «Είναι μια υποχρέωση που έχω απέναντι στη μητέρα μου η πρώτη που έβαλε στον δημόσιο διάλογο τα άτομα με αναπηρία και μίλησε για το πρόβλημά της» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενθυμούμενος την αείμνηστη μητέρα του.

«Εμείς θέλουμε μια συγκροτημένη προσέγγιση στο θέμα των ατόμων με αναπηρία και είναι ένα θέμα που το έχω αναλάβει εγώ. Θα παρουσιάσουμε τολμηρές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Βρέθηκα την Παρασκευή, ήταν πολύ συγκινητικό, στην προπόνηση της Εθνικής Ομάδας Τυφλών. Δεν υπάρχει διάταξη σε τυφλούς δασκάλους να υπηρετούν στον τόπο τους και τους στέλνουν αλλού. Και πόσοι εν τέλει είναι αυτοί;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

✅ Στις 17 Απριλίου 2012 η Μαρίκα Μητσοτάκη εισήχθη στο Ευγενίδιο Θεραπευτήριο λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, πέρα από τα κινητικά λόγω της πολυομυελίτιδας που υπέστη σε νεαρή ηλικία. Απεβίωσε στις 6 Μαΐου του 2012, ανήμερα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις