Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τραγωδία Γεροπόταμος: Βαφτίστηκε το μωρό που έχασε τους γονείς του από χείμαρρο
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία Γεροπόταμος: Βαφτίστηκε το μωρό που έχασε τους γονείς του από χείμαρρο

Τραγωδία Γεροπόταμος: Ξεκληρίστηκαν δύο οικογένειες: ζευγάρι, μητέρα και αδερφή στα ορμητικά νερά του Γεροποτάμου τον περασμένο Φλεβάρη.

Τραγωδία Γεροπόταμος: Σε κλίμα συγκίνησης βαφτίστηκε το κοριτσάκι που έμεινε ορφανό, όταν πριν από λίγους μήνες, οι γονείς της παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου στον Γεροπόταμο στην Κρήτη. Στο πλευρό της, οι παππούδες της και γονείς του πατέρα της, Μανώλης και Λίτσα Γιαννακάκη, οι οποίοι έχουν γίνει μπαμπάς και μαμά για το μικρό κοριτσάκι. Η μικρή Εμμανουέλα βαφτίστηκε πριν από 40 ημέρες στον Άγιο Γεώργιο στο Σεληνάρι.

Σύμφωνα με το Star.gr, οι γονείς της, Κώστας και Ροδούλα, την είχαν τάξει εκεί επειδή ένα χρόνο πριν τη γέννησή της είχαν χάσει ένα άλλο παιδί. Φανερά συγκινημένος, αλλά και με μεγάλη δύναμη ψυχής ο παππούς της Εμμανουέλας και πατέρας του 29χρονου αδικοχαμένου Κώστα, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» λέγοντας πώς είναι να μεγαλώνει το εγγόνι του.

Έχει αρχίσει να λέει τις πρώτες της λεξούλες…

«Μας κρατάει στη ζωή. Ο πόνος μας είναι τεράστιος, αλλά πιο σημαντικό είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί από την αρχή και να γίνεσαι ξανά γονιός. Μας δίνει κουράγιο. Έχει αρχίσει να λέει τις πρώτες λεξούλες της και παίρνω θάρρος».

Μάλιστα, ο κος Μανώλης δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν περιέγραψε πως το κοριτσάκι «βλέπει τη φωτογραφία του μπαμπά της και φωνάζει “μπαμπά, μπαμπά”. Σαν από ένστικτο». Όπως είπε «της έχουμε πει ότι οι γονείς της είναι πλέον “αστεράκια” στον ουρανό. Δεν της το έχουμε κρύψει ποτέ».

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής 17/2. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν, ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γιαννακάκης με την 30χρονη σύζυγό του και μητέρα ενός κοριτσιού 6 μηνών, Ροδούλα Τσαγκαράκη, η αδελφή της Μαριλένα Τσαγκαράκη, 20 χρονών, και η μητέρα τους Μαρία Χατζηπάνου, 58 χρονών.

Το αυτοκίνητο επέστρεφε από κέντρο διασκεδάσεως κοντά στο χωριό Πετροκεφάλι, όπου γινόταν γαμήλιο γλέντι. Στο σημείο του χειμάρρου, όπου σύμφωνα με τους κατοίκους τη νύχτα εκείνη το ύψος του νερού μπορεί να έφτανε μέχρι και τα τρία μέτρα, το αυτοκίνητο παρασύρεται.

Ο οδηγός του οχήματος χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και στα 52 λεπτά μετά τις 12 τα μεσάνυχτα η 30χρονη γυναίκα καλεί την Αστυνομία και λέει «ελάτε γιατί πνιγόμαστε». Αμέσως το κινητό τηλέφωνο κλείνει. Και στη συνέχεια περνούν τρία δραματικά λεπτά μέχρι να γίνει από τη γυναίκα το δεύτερο τηλεφώνημα προς το 100. Στη μία τα ξημερώματα της Κυριακής ακολούθησε η μεγάλη έρευνα των αρχών στο σημείο.

Το μωρό της οικογένειας γλίτωσε κατά τύχη καθώς το ζευγάρι το άφησε στο σπίτι της άλλης γιαγιάς, το βράδυ του Σαββάτου για να μεταβεί στη Μεσαρά και δεν το πήρε μαζί του με αποτέλεσμα να επιβιώσει…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις