Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απόδραση Χαλκιδική: Δραπέτευσε Βούλγαρος από τις φυλακές Κασσάνδρας
ΕΛΛΑΔΑ

Απόδραση Χαλκιδική: Δραπέτευσε Βούλγαρος από τις φυλακές Κασσάνδρας

Απόδραση Χαλκιδική: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Βούλγαρου δραπέτη από τις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας.

Απόδραση ΧαλκιδικήΣυναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές μετά την απόδραση κρατούμενου των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία πρόκειται για ένα Βούλγαρο, ο οποίος κρατείτο με το καθεστώς του «λογοτιμήτη».Το απόγευμα της Κυριακής (08-09-2019), κατά το απογευματινό προσκλητήριο, ο Βούλγαρος κρατούμενος δεν έδωσε το παρών. Αμέσως σήμανε συναγερμός. Η διοίκηση του σωφρονιστικού καταστήματος ενημέρωσε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές της περιοχής για την αναζήτησή του.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες της αστυνομίας, ενώ έχουν ενημερωθεί τελωνεία, αεροδρόμια κ.α. προκειμένου να αποφύγουν τη διαφυγή του στο εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι κρατούμενοι στις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας ζουν σε ημιελεύθερο καθεστώς προσφέροντας εργασία στη δομή του καταστήματος κράτησης.

Δραπέτες φυλακών: Μέσα σε ένα μήνα τρεις αποδράσεις 

Στις αρχές Αυγούστου δύο ακόμα κρατούμενοι των αγροτικών φυλακών στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, δραπέτευσαν, αναγκάζοντας τις αρχές να σημάνουν συναγερμό για τον εντοπισμό τους. Επρόκειτο για έναν 35χρονο Αλβανό ο οποίος κρατείτο στις φυλακές με το καθεστώς του «λογοτιμήτη». Ο «λογοτιμητής» είναι ένα ειδικό καθεστώς κρατουμένων, που διαμένουν σε μη φυλασσόμενα οικήματα στην περιοχή των φυλακών και δίνουν απλά το παρών σε προσκλητήριο κρατουμένων που γίνεται κάθε απόγευμα.

Κατά το προσκλητήριο είχε διαπιστωθεί ότι ο 35χρονος απουσίαζε από το οίκημα του, με τις αρχές να συμπεραίνουν ότι έχει αποδράσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άνδρας εξέτιε ποινή κάθειρξης για διάφορα αδικήματα, μεταξύ αυτών και η ανθρωποκτονία. Από τις Αστυνομικές Αρχές αναζητούνταν και ένας 34χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κρατούνταν στο Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρας και δεν επέστρεψε στις 15 Αυγούστου μετά από άδεια που είχε λάβει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις