Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Δολοφονία Κύπριας – εξελίξεις: Βίντεο με ύποπτο, για τον θάνατο της Ιόλης Χατζηλύρα
ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονία Κύπριας – εξελίξεις: Βίντεο με ύποπτο, για τον θάνατο της Ιόλης Χατζηλύρα

Δολοφονία Κύπριας - εξελίξεις: Μέχρι σήμερα οι αστυνομικοί δεν έχουν ξεκαθαρίσει αν εξετάζουν δολοφονία, αν και όλα τα στοιχεία οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα.

Δολοφονία Κύπριας – εξελίξεις: Εξελίξεις στην έρευνα που διεξάγει η αστυνομία της Αυστραλίας για διαλεύκανση της υπόθεσης της 26χρονης Κύπριας Ιόλης Χατζηλύρα η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα σε θάμνους στο Brisbane της Αυστραλίας. Το σώμα της νεαρής σκιτσογράφου, που είναι αρκετά δημοφιλής, εντοπίστηκε σχεδόν ημίγυμνο, αιμόφυρτο και με μώλωπες ανάμεσα σε θάμνους, από υπαλλήλους του δήμου που έκαναν εργασίες καθαρισμού.

Μέχρι σήμερα οι αστυνομικοί δεν έχουν ξεκαθαρίσει αν εξετάζουν δολοφονία, αν και όλα τα στοιχεία οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα. Μετά από έλεγχο των βίντεο από κλειστά κυκλώματα εντόπισαν έναν 34χρονο άνδρα που πιθανόν να έχει σχέση με την υπόθεση. Πρόκειται για τον Bradley Edwards, που έχει ύψος 1.90, μαύρα κοντά μαλλιά και καφέ μάτια. Η αστυνομία με ανάρτηση της στο Twitter έχει αναρτήσει βίντεο και φωτογραφίες με τον Edwards και ζητάει την βοήθεια των πολιτών να τον εντοπίσουν.

Ιόλη Χατζηλύρα
Bradley Edwards

Άγνωστο αν γνώριζε η Ιόλη τον 34χρονο

Εικάζεται πως ο 34χρονος σε κάποια από τα βίντεο κρατάει την τσάντα της 26χρονης Ιόλης και κινείται ύποπτα στη περιοχή.  Ο επιθεωρητής Κρις Τούχεϊ ανέφερε: «Ο Έντουαρντς δεν έχει σταθερή διεύθυνση αλλά φαίνεται ότι διαμένει στην πόλη, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Fortitude Valley, Nundah και Windsor. Ζητάμε από το κοινό εάν γνωρίζει πού βρίσκεται ή έχει άλλες πληροφορίες να επικοινωνήσει με την αστυνομία».

Ο επιθεωρητής πρόσθεσε πως οι ερευνητές εξακολουθούν να εξετάζουν εάν η 26χρονη και ο Έντουαρντς γνωρίζονταν. «Αυτή την στιγμή δεν κάνουμε κανένα σχόλιο σε σχέση με την αιτία του θανάτου της» είπε και πρόσθεσε: «Ωστόσο, μπορούμε να πούμε πως ερευνούμε το γεγονός ότι η Ιόλη δέχτηκε σοβαρή επίθεση εκείνο το βράδυ».

Αποκάλυψη από τον αδερφό της Ιόλης Χατζηλύρα που δολοφονήθηκε σε πάρκο

Ο Αλέξανδρος Μιχάλης Χατζηλύρας, αδερφός της Ιόλης, ανέφερε στους Brisbane Times ότι τελευταία φορά είχε δει την αδερφή του το 2016, όταν είχε μετακομίσει μόνιμα στο Brisbane μαζί με τον πατέρα της. Να σημειωθεί ότι η μητέρα της έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο το 2014.

«Ο πατέρας μου τηλεφώνησε χθες και μου είπε ότι η αστυνομία τον επισκέφτηκε τα μεσάνυχτα. Ήταν αναστατωμένος. Μου είπε να μην πω τίποτα στα άλλα μου αδέρφια. Ήμουν ο πρώτος που τηλεφώνησε γιατί είμαι ο μεγαλύτερος αλλά είμαι σίγουρος ότι και οι άλλοι το έμαθαν. Πήγα έξω, δεν ήθελα να είμαι μόνος», δήλωσε ο αδερφός της στο ίδιο μέσο.

«Τι σημαίνει ύποπτος θάνατος; Σημαίνει ότι είναι μάλλον ανθρωποκτονία;» ανέφερε ο Μιχάλης Χατζηλύρας μετά την ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις ανακοινώσεις της Αστυνομία για το θάνατο της αδερφής του.

Πάντως εξήγησε ότι δεν είχαν συχνή επαφή με την αδερφή του τα τελευταία χρόνια, αφού όπως λέει χαρακτηριστικά, «είχε υιοθετήσει έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής και έγινε απόμακρη».

«Εάν είχα μια ευκαιρία να της μιλήσω ξανά, θα της έλεγα ότι της έλεγα πάντα, και αυτό είναι να προσέχει τη ζωή της. Ήταν μια ευγενική ψυχή, απλώς απομακρύνθηκε», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, εξομολογήθηκε ότι την τελευταία φορά που είχαν μιλήσει, τους είχε πει ότι ήθελε να γυρίσει πίσω στην Κύπρο.

Δήλωσε επίσης ότι δεν θέλει να επικεντρώνεται στα «αρνητικά στοιχεία» για τη ζωή της αδερφής του αλλά θέλει να κρατήσει τις καλές αναμνήσεις.

«Όταν της έκανες κάτι κακό, αυτή το συγχωρούσε πολύ εύκολα. Της άρεσαν τα αξεσουάρ, όλα τα γυναικεία πράγματα. Ήταν πολύ καλή, ένα ελεύθερο πνεύμα. Δεν ξέρω τι άλλο να πω, αλήθεια», κατέληξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις