Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σερβία – Πορτογαλία 2-4: Τεσσάρα με Σάντος το λες και θαύμα! (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σερβία – Πορτογαλία 2-4: Τεσσάρα με Σάντος το λες και θαύμα! (vid)

Σερβία - Πορτογαλία 2-4: Πρώτη νίκη για την Πορτογαλία στα προκριματικά του Euro 2020 με το εντυπωσιακό 4-2 κόντρα στη Σερβία στο Βελιγράδι - Εύκολη νίκη 3-0 για την Ουκρανία μέσα στη Λιθουανία

Σερβία – Πορτογαλία 2-4: Ύστερα από δύο ισοπαλίες στο ξεκίνημα των προκριματικών του Euro 2020 η Πορτογαλία πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο από το Βελιγράδι κερδίζοντας τη Σερβία 4-2 και ανέβηκε στην δεύτερη θέση του 2ου ομίλου. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έφτασε σε μεγάλο σκορ, κάτι που συμβαίνει σπάνια στο διάστημα που είναι ο ίδιος στον πάγκο της. Το τρίποντο πάντως είχε ιδιαίτερη σημασία, πάνω στην ώρα μάλιστα που οι Σέρβοι εμφανίστηκαν με προπονητή τον Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς αποφασισμένοι για μια καινούρια αρχή.

Από ένα λάθος στην άμυνα προήλθε το 1-0 με τον Γουίλιαμ Καρβάλιο στο 42′, ενώ ο Γκουέδες έκανε το 2-0 στο 58′. Ο Μιλένκοβιτς μείωσε με κεφαλιά στο 68′ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο με ωραία εκτέλεση απέναντι από τον Ντμίτροβιτς στο 80′ σκόραρε για 89η φορά στην καριέρα του με τη φανέλα της Πορτογαλίας. Το γκολ του Μίτροβιτς στο 85′ έκανε τους Σέρβους να αισιοδοξούν για την ισοπαλία, αλλά στο επόμενο λεπτό χάθηκε κάθε ελπίδα, καθώς ο Μπερνάρντο Σίλβα διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Σερβία (Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς): Ντμίτροβιτς, Μακσίμοβιτς, Νάσταζιτς, Μιλένκοβιτς, Κολάροφ, Μάτιτς, Λάζοβιτς (59′ Λιάγιτς), Μιλιβόγιεβιτς (87′ Γιόβιτς), Κόστιτς (83′ Κατάι), Τάντιτς, Μίτροβιτς

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Φόντε, Σεμέντο (65′ Ζοάο Κανσέλο), Γκερέιρο, Ντίας, Ντανίλο, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Γκουέδες (70′ Ζοάο Φέλιξ), Φερνάντες (86′ Μουτίνιο), Μπ. Σίλβα, Κριστιάνο Ρονάλντο.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ – ΟΥΚΡΑΝΙΑ 0-3

Στο άλλο ματς του ομίλου που έγινε το Σάββατο η Ουκρανία έκανε περίπατο επικρατώντας 3-0 της Λιθουανίας στο Βίλνιους. Ο Ζιντσένκο στο 7′, ο Μάρλος στο 27′ και ο Μαλινόβσκι στο 62′ ήταν οι σκόρερ για την ομάδα του Αντρέι Σεβτσένκο, που έφτασε τους 13 πόντους μετά από 5 αγώνες. Η Πορτογαλία έχει τρία ματς και οι υπόλοιπες ομάδες έχουν δώσει από τέσσερα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ουκρανία 13

2. Πορτογαλία 5

3. Λουξεμβούργο 4

4. Σερβία 4

5. Λιθουανία 1

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (10/9)

21:45 Λιθουανία – Πορτογαλία

21:45 Λουξεμβούργο – Σερβία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις