Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Μια γρήγορη ματιά στην πολιτική επικαιρότητα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Μια γρήγορη ματιά στην πολιτική επικαιρότητα

Παραπολιτικά: Καυστικές ατάκες για την εβδομάδα που πέρασε από τον Γιάννη Ντσούνο.

Παραπολιτικά: Το σκέφτεται σοβαρά, λέει ο Γιάννης Βαρουφάκης να δημοσιοποιήσει τους διαλόγους από τα Eurogroup, που συμμετείχε ως υπουργός Οικονομικών. Αν το κάνει, αφενός θα μάθουμε τον τρόπο και τις εκφράσεις που μιλούν μεταξύ τους οι υπουργοί στα συμβούλια. Από την άλλη δεν φοβάται μήπως εκτεθεί και ο ίδιος; Από την άλλη, τέλος οι κληρώσεις στα δημοτικά σχολεία για την επιλογή του σημαιοφόρου. Την σημαία θα την κρατά ο μαθητής με τις καλύτερες επιδόσεις, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και τα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης έσπευσαν να κάνουν αρκετές δηλώσεις για την δήθεν καθυστέρηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην διεκδίκηση της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων. Δεν είδαμε όμως να γίνονται τόσες πολλές δηλώσεις για το επιτόκιο των ελληνικών ομολόγων, που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Γιατί;

Πρώτη του στο εξωτερικό

Την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας, που θα βρεθεί στο Κόμο της Ιταλίας σε συνέδριο με θέμα «Inteligents». Ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει σε πάνελ για το μέλλον της Ευρώπης μαζί με τους πρώην Ιταλούς πρωθυπουργούς Πάολο Τσεντιλόνι και Μάριο Μόντι. Παρών θα είναι και ο αντιπρόεδρος της κομισιόν Φρανς Τίμερμανς. Για να δούμε αν ο πρώην πρωθυπουργός θα ζητήσει και από την γειτονική Ιταλία να αλλάξει την Ευρώπη.

Βαρύτατες ευθύνες

Όταν για το ζήτημα του προσφυγικού το πρώην πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης αποδίδει βαρύτατες ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, δεν νομίζετε ότι χρειάζεται κάποια απάντηση; Να θυμηθούμε για την ιστορία ότι ο κύριος Σακελλαρίδης είναι επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της διεθνούς αμνηστίας.

Κοπάνες τέλος

Ο φόρτος εργασίας δεν λειτουργεί ως δικαιολογία για τους υπουργούς, προκειμένου να μην έρθουν στην Βουλή να απαντήσουν σε επίκαιρη ερώτηση. Όπως αποφάσισε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ο μόνος λόγος για να μην εμφανιστεί υπουργός στην Βουλή θα είναι η απουσία του στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις