Αθήνα

°C

Σάββατο

23

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γλυπτά Παρθενώνα επιστροφή: Η Κεφαλογιάννη, “τη λέει” στον Μητσοτάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γλυπτά Παρθενώνα επιστροφή: Η Κεφαλογιάννη, “τη λέει” στον Μητσοτάκη

Γλυπτά Παρθενώνα επιστροφή: Η πρώην υπουργός, Όλγα Κεφαλογιάννη τοποθετήθηκε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook πάνω στην συζήτηση που έχει ανοίξει για την επιστροφή των Γλυπτών.

Γλυπτά Παρθενώνα επιστροφή: «Χρειάζεται προετοιμασία με τεκμηριωμένα επιχειρήματα» γράφει η Όλγα Κεφαλογιάννη αναφορικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα στον απόηχο της δήλωσης του πρωθυπουργού στον Observer. Καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ εξέφρασαν από έντονες αντιρρήσεις ως επιφυλάξεις για τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη όπου δήλωσε έτοιμος να ζητήσει από τον Μπόρις Τζόνσον να δανείσει η Βρετανία στην Ελλάδα τα Γλυπτά του Παρθενώνα, η βουλευτής της ΝΔ Ολγα Κεφαλογιάννη έκανε μια ανάρτηση που μοιάζει να αφήνει υπονοούμενα.

«Ο Παρθενώνας αποτελεί το κορυφαίο σύμβολο των αξιών του Δυτικού πολιτισμού. Αντιπροσωπεύει την κλασική τέχνη στο αποκορύφωμά της. Τα γλυπτά του Παρθενώνα δεν είναι αυθύπαρκτα έργα τέχνης, είναι μέρος ενός αδιαίρετου συνόλου. Η δίκαιη και διαχρονική ελληνική διεκδίκηση στηρίζεται στο όνομα της ενότητας και της ολότητας του μνημείου. Ενός μνημείου ανυπολόγιστης αξίας για όλη την ανθρωπότητα. Η επαναφορά των Γλυπτών του Παρθενώνα στην πατρίδα τους, την Ελλάδα, αποτελεί μία ιστορική εθνική προσδοκία.Μία διεκδίκηση που χρειάζεται εθνική ομοψυχία και προετοιμασία με τεκμηριωμένα επιχειρήματα”, γράφει.

Η ανάρτησή της
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις