Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα ενοικίου Σεπτεμβρίου 2019: Πότε πληρώνεται – Ποιοι θα κάνουν νέα αίτηση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα ενοικίου Σεπτεμβρίου 2019: Πότε πληρώνεται – Ποιοι θα κάνουν νέα αίτηση

Επίδομα ενοικίου Σεπτεμβρίου 2019: Για να εγκριθεί η αίτηση πρέπει το μισθωτήριο να έχει τουλάχιστον 6μηνη διάρκεια.

Επίδομα ενοικίου Σεπτεμβρίου 2019: Η πληρωμή της δόσης Σεπτεμβρίου 2019 για τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν μέχρι και την 31 Αυγούστου 2019 προβλέπεται γίνει από 25 έως 26 Σεπτεμβρίου 2019. Ωστόσο, χιλιάδες δικαιούχοι έχουν διορία μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για να κάνουν εκ νέου αίτηση για το επίδομα ενοικίου. Η διορία αφορά όσους είχαν κάνει τις αιτήσεις τους εντός του Μαρτίου του 2019, καθώς συμπληρώνεται αυτόν τον μήνα το εξάμηνο ισχύος τους.
Εάν από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, που γίνονται, λάβατε το μήνυμα ότι «η αίτηση δεν ήταν δυνατόν να ανανεωθεί αυτόματα», τότε πρέπει να υποβάλλετε ξανά την αίτηση.

Αντίθετα, εάν σας εμφανίζεται το μήνυμα «Η έχει ανανεωθεί για ένα επιπλέον εξάμηνο», τότε σημαίνει ότι διαπιστώθηκε από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ότι η αίτηση εξακολουθεί να πληρεί τους όρους και προϋποθέσεις του προγράμματος και ανανεώθηκε αυτόματα. Σημειώνεται πως για να εγκριθεί η αίτηση απαιτείται το μισθωτήριο συμβόλαιο να έχει διάρκεια τουλάχιστον έξι μήνες από τον επόμενο μήνα της υποβολής αίτησης.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά την αίτηση του μέσω του διαδικτυακού ιστοτόπου του προγράμματος, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του πληροφοριακού συστήματος TAXISnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.).

Το επίδομα αντιστοιχεί σε 70 ευρώ τον μήνα για τον δικαιούχοι, συν 35 ευρώ επιπλέον για κάθε μέλος του νοικοκυριού.

Για τη χορήγησή του υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, με ανώτατο τις 21.000 ευρώ ετησίως, περιουσιακά κριτήρια, με ανώτατο ποσό τις 180.000 ευρώ, αλλά και κριτήρια διαμονής (να μένει μόνιμα τουλάχιστον μία πενταετία στη χώρα).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις