Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά τώρα: Πύρινα μέτωπα σε Ζάκυνθο και Δομοκό
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα: Πύρινα μέτωπα σε Ζάκυνθο και Δομοκό

Φωτιά τώρα: Η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο καίει πουρνάρια και χαμηλή βλάστηση στο κέντρο του νησιού, στην περιοχή Λαγκαδάκια, ενώ στο Δομοκό εντοπίζεται στην περιοχή Προφήτης Ηλίας Πετρωτού.

Φωτιά τώρα: Δύο πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη, το ένα στη Ζάκυνθο και το άλλο σε περιοχή του Δομοκού. Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει κινητοποιηθεί παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την κατάσβεσή τους.

Η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο καίει πουρνάρια και χαμηλή βλάστηση στο κέντρο του νησιού, στην περιοχή Λαγκαδάκια και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει απειλή για κατοικημένη περιοχή, ενώ είναι θετικό το γεγονός πως δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή. Στο σημείο βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 17 πυροσβέστες, 8 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 3 καναντέρ και 1 ελικόπτερο.

Φωτιά τώρα: Δομοκός

Όσον αφορά το Δομοκό, η φωτιά καίει σε δασική έκταση, στην περιοχή Προφήτης Ηλίας στο Πετρωτό του νομού Φθιώτιδας. Έχουν κινητοποιηθεί και επιχειρούν 33 πυροσβέστες, 11 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 13 πυροσβέστες και 2 αεροσκάφη τύπου PZL.

Φωτιά τώρα: Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας

Στη δημοσιότητα έδωσε η Πολιτική Προστασία το χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για την αυριανή ημέρα, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου. Οι περιοχές που εμφανίζονται με κίτρινο χρώμα και κινδυνεύουν από πιθανή εκδήλωση πυρκαγιάς είναι η Αττική, η Νότια Εύβοια, η Χίος, η Σάμος, η Ικαρία, η Ρόδος και η Κάρπαθος.

https://twitter.com/GSCP_GR/status/1169910157796663296

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις