Φωτιά Νέα Μάκρη: Εμπρησμό δείχνουν όλα – Υποπτεύονται κάτοικο της περιοχής

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Νέα Μάκρη: Εμπρησμό δείχνουν όλα – Υποπτεύονται κάτοικο της περιοχής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Φωτιά Νέα Μάκρη: Ένα γνώριμο πρόσωπο στους κατοίκους της Νέας Μάκρης βρίσκεται στο μικροσκόπιο του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής που διενεργεί έρευνα για την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης.

06.09.2019 | 09:44

Φωτιά Νέα Μάκρη: Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η τελευταία φωτιά στη Νέα Μάκρη, τα ξημερώματα της Πέμπτης, οι κάτοικοι της περιοχής υποπτεύτηκαν εμπρησμό. Κάποιοι μάλιστα ανέφεραν πως είδαν και ένα άτομο να πηγαίνει στο σημείο της φωτιάς με μια μηχανή, λίγο πριν αυτή ξεσπάσει. Για εμπρησμό μίλησε και η πυροσβεστική, αλλά και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με τις Αρχές να ψάχνουν από την πρώτη στιγμή, το προφίλ του υπόπτου.

Όπως προκύπτει, υπάρχει ένας άνδρας τον οποίο «τσεκάρουν» οι Αρχές ως ύποπτο για την φωτιά στη περιοχή. Μάλιστα, ο άνδρας αυτός φέρεται να είναι και κάτοικος της Νέας Μάκρης, ο οποίος οδηγεί μοτοσικλέτα και έχει ένα συγκεκριμένο τύπου κουρέματος που είναι χαρακτηριστικός,σύμφωνα με το OPEN. Ήδη έχουν πάρει κατάθεση από τον συγκεκριμένο άνδρα, τον οποίο θεωρούν ύποπτο, αλλά ακόμη δεν έχουν κάτι συγκεκριμένο στα χέρια τους. Οι Αρχές πήραν στα χέρια τους τον αριθμό πινακίδας της μηχανής που φέρεται να είδαν οι κάτοικοι τη νύχτα, λίγο πριν τη φωτιά και στον κάτοχό της, στέκονται κυρίως οι έρευνες.

Φωτιά Νέα Μάκρη: Μια συγκλονιστική μαρτυρία

Η φωτιά στη Νέα Μάκρη ξέσπασε στις 2:17 τα ξημερώματα της Πέμπτης και εξαπλώθηκε γρήγορα, καθώς υπήρξε και δεύτερο μέτωπο στην Αγία Μαρίνα. Οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους, καθώς άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες στις γύρω περιοχές, με στελέχη της κυβέρνησης να μεταβαίνουν στο σημείο από νωρίς.

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία του κ. Κάροβ, κατοίκου του Νέου Βουτζά για τη νέα φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στην πολύπαθη περιοχή της Νέας Μάκρης. Ο κ. Κάροβ είναι και ο ίδιος πυρόπληκτος έχοντας χάσει την περιουσία του. “Δεν υπάρχει πια πράσινο από τη βόρεια πλευρά, είναι όλα καμμένα”, είπε για να προσθέσει: “Εμείς ζούμε και φέτος δραματικές στιγμές όπως τις ζήσαμε και πέρυσι , και θέλουμε να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στην πυροσβεστική γιατί τις τελευταίες βδομάδες υπάρχουν συνέχεια εστίες στην περιοχή”.

Φωτιά Νέα Μάκρη: Πατούλης – Χαρδαλιάς μιλούν για εμπρησμό

“Φαίνεται πως κάποιο ανθρώπινο χέρι έβαλε τη φωτιά. Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό, ενώ κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν περίεργες κινήσεις κάποιων ατόμων” τόνισε άλλωστε και από τη δική του μεριά μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, που βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες στη Νέα Μάκρη.

“Δέκα λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς υπήρξε και δεύτερο μέτωπο στην Αγία Μαρίνα. Κινητοποιήθηκαν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια” είπε από τη δική του μεριά ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Φωτιά Νέα Μάκρη: Καταγγελία κατοίκου για εμπρησμό

Exit mobile version