Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξάρχεια: Νέα επιχείρηση της αστυνομίας
ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια: Νέα επιχείρηση της αστυνομίας

Εξάρχεια: Μήνυμα για το τέλος του αβάτου.

Εξάρχεια, Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, ΑΣΟΕΕ, είναι έως τώρα οι τρεις περιοχές στις οποίες, για ευνόητους λόγους, αναπτύσσονται, σχεδόν κάθε νύχτα οι ονομαζόμενες από τις Αρχές ειδικές δράσεις της Αστυνομίας.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Την Πέμπτη, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε μία ακόμη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών στην Πλατεία Εξαρχείων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που εκδηλώθηκε μεσημβρινές ώρες,  πάντα κατά την ίδια ανακοίνωση, προσήχθησαν 22 άτομα (19 αλλοδαποί και 3 Έλληνες).

Από αυτούς, συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί, τρεις για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών, ένας γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση και ένας για διοικητική απέλαση, διότι στερείτο νομιμοποιητικών έγγραφων για την παραμονή στη χώρα μας. Μάλιστα, για δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες, η Αστυνομία δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την επιχείρηση, που δεν συνήθιζε στο παρελθόν. Σε αυτές φαίνονται αστυνομικοί να βρίσκονται στο χώρο της Πλατείας, να κάνουν προσαγωγές και γενικά τους ελέγχους για τους οποίους έχουν διαταχθεί.

Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες

Είναι σαφές το μήνυμα της νέας πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου με το μήνυμα που αποστέλλεται στους πολίτες με αυτές τις φωτογραφίες. Ότι δηλαδή τα Εξάρχεια δεν είναι άβατο για τις αστυνομικές δυνάμεις και η Αστυνομία κάνει τους ελέγχους της για να «καθαρίσει την περιοχή» από τους διακινητές ναρκωτικών, αλλά και να ελέγξει την παράτυπη μετανάστευση ατόμων, τα οποία δεν έχουν καταγραφεί έως τώρα, από καμία Δημόσια Υπηρεσία.

Και στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των ίδιων  ειδικών δράσεων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, (περιπολικά, Ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και σταθμοί Ζ), πραγματοποίησαν πρόσφατα αστυνομικούς ελέγχους στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.

Προσήχθησαν 107 αλλοδαποί

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών, προσήχθησαν 107 αλλοδαποί, εκ των οποίων οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και συνελήφθησαν 16, για παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και της Νομοθεσίας Περί Αλλοδαπών.

Έλεγχοι για διακίνηση και έξω από την ΑΣΟΕΕ

Συνεχίζονται,   επίσης,  ειδικές δράσεις της Δίωξης Ναρκωτικών για την καταπολέμηση της διακίνησης,  στην οδό Αντωνιάδου, στην περιοχή της ΑΣΟΕΕ. Στην τελευταία  επιχείρηση, ελέγχθηκαν 35 άτομα, (23 Έλληνες και 12 αλλοδαποί) και προσήχθησαν 21 άτομα ( 13 Έλληνες και 8 αλλοδαποί).

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις