Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Συνάντηση Ρος – Γεωργιάδη: Σε πολύ καλό κλίμα η συζήτηση για τις αμερικάνικες επενδύσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Ρος – Γεωργιάδη: Σε πολύ καλό κλίμα η συζήτηση για τις αμερικάνικες επενδύσεις

Συνάντηση Ρος - Γεωργιάδη: Ο υπουργός Ανάπτυξης παρουσίασε στον Αμερικανό ομόλογό του το πολυνομοσχέδιο που θα «ξεκλειδώσει» επενδύσεις.

Συνάντηση Ρος – Γεωργιάδη: Συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη με τον Αμερικανό ομόλογό του Υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ. Ο υπουργός Ανάπτυξης παρουσίασε στον Αμερικανό ομόλογό του το πολυνομοσχέδιο που θα «ξεκλειδώσει» επενδύσεις. Το ενεργό ενδιαφέρον αμερικανικών εταιρειών για την ελληνική αγορά επαναβεβαίωσε ο κ.Ρος στη συνάντηση, που σύμφωνα με πληροφορίες έγινε σε πολύ θερμό κλίμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τομείς επενδύσεων που ενδιαφέρουν την αμερικανική πλευρά ενώ ο κ. Γεωργιάδης με τους υφυπουργούς του παρουσίασαν στον κ. Ρος τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και άλλες που δρομολογούνται για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος. Ο κ. Ρος φέρεται να επικρότησε την προσπάθεια που γίνεται απ’ τη νέα κυβέρνηση και εμφανίστηκε σίγουρος για την περαιτέρω σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

O κ. Ρος συνομίλησε και με τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος του παρουσίασε όλο το πλέγμα των εμβληματικών επενδύσεων που έχουν δρομολογηθεί, έθεσε και το ζήτημα της εξαίρεσης από τους αμερικανικούς δασμούς του ελληνικού ελαιολάδου, κατά την εξαγωγή του στις ΗΠΑ. Συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις Ευρώπης – ΗΠΑ, αλλά και ζητήματα διεθνούς εμπορίου.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η συνάντηση πήγε πάρα πολύ καλά. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου και κυρίως τους Υφυπουργούς που ήταν εδώ πολύ καλά διαβασμένοι και μπορέσαμε να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ και του κ. Ρος. Παρουσιάσαμε και τον αναπτυξιακό νόμο που ετοιμάζουμε, ο οποίος κατενθουσίασε τους Αμερικανούς γιατί κι εκείνοι είπαν ότι μ’ αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μεταμορφώνει τη χώρα και έρχεται η ώρα να έλθουν σοβαρές αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι ήταν μια πολύ σημαντική συνάντηση».

Στην εν λόγω συνάντηση συμμετείχαν οι Υφυπουργοί κ. Χρίστος Δήμας, Νίκος Παπαθανάσης, Γιάννης Τσακίρης, Κώστας Φραγκογιάννης και αξιωματούχοι των δύο χωρών.

Σε ανάρτηση του στο twitter, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ έκανε λόγο για εξαιρετική συνάντηση κατά την οποία οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τα μεταρρυθμιστικά σχέδια της κυβέρνησης με στόχο την προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων. Υπογράμμισε δε το ισχυρό αμερικανικό ενδιαφέρον για το Ελληνικό και τις μελλοντικές ιδιωτικοποιήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις