Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Μια γρήγορη ματιά στην πολιτική επικαιρότητα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Μια γρήγορη ματιά στην πολιτική επικαιρότητα

Παραπολιτικά: Καυστικές ατάκες για την εβδομάδα που πέρασε από τον Γιάννη Ντσούνο.

Παραπολιτικά: Λέτε να ξεσπάσει κόντρα μεταξύ πατέρα και γιου Λεβέντη, μετά την συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, στην οποία ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να αναλάβει την ηγεσία του κόμματος ο γιος του;

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Ο Βασίλης Λεβέντης ήταν κατηγορηματικός: «Καταρχάς δεν θέλω ο Μάριος να τραβήξει αυτά που τραβάω εγώ, γιατί η καρέκλα του προέδρου μπορεί να φαίνεται καλή, αλλά έχει καρφιά. Επίσης ο Μάριος είναι ανέτοιμος και νέος στην πολιτική, έχουμε καιρό, αλλά δεν μπορώ να φύγω και εγώ ηττημένος». Πάντως ο Μάριος Γεωργιάδης από ό,τι μαθαίνουμε δεν αναμένεται να δώσει συνέχεια.

Από την άλλη, έχει νταβατζήδες και η Αριστερά; Αλλιώς πώς εξηγείται η δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη ότι οι εσωκομματικές επιθέσεις που δέχεται οφείλονται σε «επίδοξους νταβατζήδες της Αριστεράς, που προσπαθούν να διαμορφώσουν την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του συνεδρίου του κόμματος». Ποιούς εννοεί ο γραμματέας;

Περαστικά

Μια μικρή περιπέτεια υγείας πέρασε η υπουργός Υγείας Νίκη Κεραμέως, που υπέστη τροφική δηλητηρίαση στις αρχές της εβδομάδας. Να ευχηθούμε περαστικά.

Δεν το βλέπω

Και ήρθε η πρόταση Μητσοτάκη να δανειστούμε τα γλυπτά του Παρθενώνα με αφορμή την συμπλήρωση 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Έξυπνη προσπάθεια, δεν λέω, αλλά οι Άγγλοι ζήτησαν να αναγνωρίσουμε πρώτα την κυριότητά τους επί των ελγινείων. Δεν το βλέπω…

Πού τους έβαλαν;

Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά 9.000 υπεράριθμους συμβασιούχους ανακάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Ερώτηση: Πού τους χρησιμοποιούσε όλους αυτούς η προηγούμενη κυβέρνηση και ποιός τους πληρώνει;

Ας τρέξουμε στις τράπεζες

Την προηγούμενη Δευτέρα έπαψαν μετά από 5 χρόνια τα capital controls. Τώρα πόσοι από εσάς τρέξατε στις τράπεζες να κάνετε αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών, δεν ξέρω. Πάντως εγώ δεν είδα ουρά στα ΑΤΜ.

Τέλος από το ΚΙΝΑΛ

Αποχώρησε από το Κίνημα Αλλαγής ο πρώην υπουργός Δημήτρης Κρεμαστινός, αφού όπως είπε σε φίλους του αυτό το ΚΙΝΑΛ δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ο κόσμος γνώρισε ως ΠΑΣΟΚ. Η αποχώρηση του πρώην υπουργού έγινε μετά από ένα επεισοδιακό με την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, κατά την διάρκεια του οποίου η πρόεδρος του κόμματος εκνευρίστηκε επειδή ο πρώην βουλευτής διαφωνεί με τις θέσεις της.

Ποιος χαίρεται

Ποιοί είναι αυτοί που χαίρονται από την εσωστρέφεια στο Κίνημα Αλλαγής; Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπει μια χρυσή ευκαιρία να εντάξει στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ και τους τελευταίους ΠΑΣΟΚΟΥΣ.

Ο Θάνος και τα παιχνίδια

Έναν ήρωα της MARVEL έκαναν δώρο τα παιδιά του Θάνου Πλεύρη στον πατέρα τους. Όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος μέσα των social media ο παιδικός ήρωας έχει χρώμα μωβ και ονομάζεται THANOS. Λέτε να πηγαίνει για ήρωας ο Θάνος Πλεύρης;

Come back?

Επειδή πολλοί μίλησαν για την επιστροφή του Σταύρου Θεοδωράκη στη δημοσιογραφία, όσοι γνωρίζουν καλά τον Σταύρο ξεκαθαρίζουν ότι προς το παρόν θα αναπτύξει επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά

Από την διεύθυνση καθαριότητας του δήμου Αθηναίων στην Ιερά Οδό ξεκίνησε την πρώτη μέρα του στον δήμο ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο νέος δήμαρχος επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις στις 7 το πρωί, συνομίλησε με τους υπαλλήλους και άκουσε τα προβλήματά τους. Άλλωστε ο ίδιος έχει υποσχεθεί μια καθαρή Αθήνα και φαίνεται ότι το εννοεί.

Δεύτερη φορά μαμά

Ένα υγιέστατο κοριτσάκι έφερε στον κόσμο η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ευθυμίου, που όλοι την θυμόμαστε στην ορκωμοσία της Βουλής να τραβά τα βλέμματα πάνω της λόγω της φουσκωμένης της κοιλίτσας. Η κυρία Ευθυμίου έγινε για δεύτερη φορά μαμά, αφού έχει και ένα αγοράκι ηλικίας 6 ετών.

Κληρώνει ταξίδι

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Γεωργούλης κληρώνει μέσω του λογαριασμού του στο facebook ένα ταξίδι για 5 άτομα στις Βρυξέλλες. Όπως αναφέρει, πρόκειται για μία δυνατότητα που δίνεται στους ευρωβουλευτές, προκειμένου οι πολίτες να έρθουν σε επαφή με τον χώρο και να παρακολουθήσουν από κοντά την λειτουργία του βουλευτηρίου. Τα έξοδα της μεταφοράς και της διαμονής στις Βρυξέλλες είναι καλυμμένα και ο διαγωνισμός θα λήξει στις 9 Σεπτεμβρίου. Όσοι πιστοί προσέλθετε.

Θέτει υποψηφιότητα

Ο λόγος για τον πρώην βουλευτή του Ποταμιού Νίκο Νυφούδη, που θα ήθελε να είναι επικεφαλής στο Ποτάμι αν ο Σταύρος Θεοδωράκης εκκινήσει τις διαδικασίες. Όπως δήλωσε ο πρώην βουλευτής, «προφανώς και βάζω τον εαυτό μου στην διαδικασία να βλέπω θετικά αν υπάρχει διάθεση από το Ποτάμι να συνεχίσω αυτήν την προσπάθεια. Για κάτι τέτοιο όμως δεν μπορείς να είσαι μόνος σου. Η προσπάθεια που κάνουν στελέχη από όλη την Ελλάδα είναι να φέρουμε πίσω στο Ποτάμι πρώην στελέχη μας και να συγκροτήσουμε μία μεγάλη ομάδα, που μαζί πια θα πάει το Ποτάμι παραπέρα. Είμαι διατεθειμένος να αναλάβω το βαρύ φορτίο». Λέτε να τις κινήσει τις διαδικασίες ο Σταύρος;

Άλλες συνήθειες

Και από εκεί που στο Μαξίμου, όταν πεινούσε ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του, παράγγελναν σουβλάκια και κοντοσούβλι, οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται να προτιμούν το κοτόπουλο, ενώ ο πρωθυπουργός τις λίγες φορές που έχει επιλέξει να φάει στο Μαξίμου προτίμησε το ψάρι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις