Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τυφώνας Dorian νεκροί: Ανέβηκε στους 20 ο αριθμός – Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια
ΚΟΣΜΟΣ

Τυφώνας Dorian νεκροί: Ανέβηκε στους 20 ο αριθμός – Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια

Τυφώνας Dorian νεκροί: Μέχρι χθες οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι ήταν επτά, αλλά ο αριθμός αυξήθηκε και όπως τονίζουν, περιμένουν ότι στα επόμενα 24ωρα θα είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Τυφώνας Dorian νεκροί: Οι φόβοι των Αρχών στις Μπαχάμες επαληθεύτηκαν, καθώς στην συνέχεια της προσπάθειας να κάνουν τον απολογισμό των ζημιών από τον τυφώνα Dorian, επιβεβαίωσαν πως ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 20.

Μέχρι χθες οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι ήταν επτά, αλλά ο αριθμός αυξήθηκε και όπως τονίζουν, περιμένουν ότι στα επόμενα 24ωρα θα είναι ακόμη μεγαλύτερος. Οι έρευνες συνεχίζονται σε σπίτια, δρόμους και συντρίμμια, με τους εθελοντές να βρίσκουν άλλα 13 πτώματα από το καταστροφικό πέρασμα του Dorian.

Τυφώνας Dorian: Άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων

Την ίδια ώρα, παραμένει άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων, καθώς οι Αρχές ερευνούν γειτονιά προς γειτονιά όλες τις περιοχές του νησιού που επλήγησαν. Εικάζουν δε, ότι ολόκληρες οικογένειες έχουν πέσει θύματα του ακραίου καιρικού φαινομένου που έπληξε τον άλλοτε παράδεισο της Καραϊβικής. Χιλιάδες άνθρωποι είναι άστεγοι, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που κάνουν τα διασωστικά συνεργεία, η κυβέρνηση τονίζει πως ο αριθμός του προσωπικού που έχουν γι’ αυτή τη δουλειά δεν είναι αρκετός και χρειάζονται άμεσα βοήθεια από άλλες χώρες, ώστε να ενισχυθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων.

Βίντεο: Οι Αμερικάνοι βοηθούν στη διάσωση πληγέντων στις Μπαχάμες

Τυφώνας DorianΟ ΟΗΕ ζητά βοήθεια για 70.000 ανθρώπους

Περίπου «70.000 άνθρωποι έχουν ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια άμεσα» στις Μπαχάμες μετά το πλήγμα του κυκλώνα Dorian στο αρχιπέλαγος της Καραϊβικής Θάλασσας, τόνισε ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις Μαρκ Λόουκοκ, κάνοντας λόγο για ελλείψεις σε τρόφιμα, πόσιμο νερό, φάρμακα και προσωρινή στέγη.

Ο ΟΗΕ εκταμιεύει ποσό ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων από το ταμείο του για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων προκειμένου να προσφερθεί η πρώτη βοήθεια στους πληγέντες, πρόσθεσε ο Λόουκοκ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους που ενημέρωσε τηλεφωνικά από τη Νασάου, όπου μετέβη για μερικές ώρες.

Τυφώνας DorianΦόβοι για καταστροφές στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ

Την ίδια ώρα, στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, ετοιμάζονται για το πέρασμα του Dorian που έχει πλησιάσει αρκετά. Ο τυφώνας είχε αποδυναμωθεί, όμως τώρα έχει ανέβει στην κατηγορία 3, οι ριπές του ανέμου είναι δυνατές και φοβούνται πως οι περιοχές που βρίσκονται στις ακτές των Πολιτειών των Τζόρτζια, Βόριας Καρολίνας, Νότιας Καρολίνας και Βιρτζίνια (η νότια Φλόριντα γλίτωσε καθώς ο τυφώνας κατευθύνεται βόρεια των ακτών), θα υποστούν μεγάλες ζημιές. Πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι χρειάστηκε να μετακινηθούν. Μάλιστα, αναφέρουν πως ένας άνδρας έχασε τη ζωή του στη Νότια Καρολίνα πέφτοντας από σκάλα, την ώρα που προετοίμαζε το σπίτι του, για να αντέξει στη μανία του τυφώνα.

«Ασφαλώς σταθήκαμε τυχεροί στη Φλόριντα, τώρα ας σταθούμε τυχεροί και στη Τζόρτζια, τη Βόρεια Καρολίνα, τη Νότια Καρολίνα», είπε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ στέλνουν βοήθεια στις Μπαχάμες — μέρος των εφοδίων που αρχικά προορίζονταν για τη Φλόριντα.

Ενδέχεται να φθάσει ξανά στην Κατηγορία 4 πάρα πολύ γρήγορα, μέσα στις επόμενες ώρες, καθώς βρίσκεται «πάνω από θερμά νερά», προειδοποίησε ο Λανς Γουντ, μετεωρολόγος του NHC.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις