Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νεκρή Ολυμπιονίκης: Τραγική κατάληξη στην εξαφάνιση της Οτσόα στην Ισπανία
ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρή Ολυμπιονίκης: Τραγική κατάληξη στην εξαφάνιση της Οτσόα στην Ισπανία

Νεκρή Ολυμπιονίκης: Η 56χρονη Φρανσίσκο Φερνάντες Οτσόα, που είχε κατακτήσει το πρώτο μετάλλιο της Ισπανίας σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, βρέθηκε νεκρή σε οροσειρά κοντά στη Μαδρίτη

Νεκρή Ολυμπιονίκης: Συγκλονισμένη είναι η Ισπανία από την είδηση ότι η πρώην Ολυμπιονίκης του σκι, Μπλάνκα Φερνάντες Οτσόα, βρέθηκε νεκρή από την αστυνομία της Μαδρίτης, 11 ημέρες μετά την ανακοίνωση της εξαφάνισής της. Η ολυμπιονίκης των Χειμερινών Αγώνων του 1992, εντοπίστηκε με βαρύ χτύπημα στο κεφάλι, το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, προέρχεται από πτώση. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε το θύμα, δεν ήταν σε θέση να ξεκαθαρίσει αν επρόκειτο για ατύχημα ωστόσο, ή συνέχει κάτι άλλο, με τις έρευνες να συνεχίζονται.

Η Οτσόα, στις 24 Αυγούστου είχε φύγει από το σπίτι της για να πάει στο σούπερ μάρκετ, με τον τελευταίο που την είδε εκείνη την ημέρα, να είναι ένας γείτονάς της. Από τότε δεν την είδε κανείς ξανά και μία εβδομάδα μετά άρχισαν οι έρευνες, στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 300 άτομα. Αργότερα εντοπίστηκε το αυτοκίνητο της αλλά όχι και η ίδια.

Βρέθηκε τελικά νεκρή σε μια βουνοπλαγιά στη Μαδρίτη, κοντά στη πόλη Σερσεντίγια, όπου και έμενε, μαζί με την αδερφή της και τον γαμπρό της, μετά το διαζύγιο που πήρε από τον σύζυγό της.  Στην επιχείρηση της ανεύρεσης της πήραν μέρος 100 αστυνομικοί, 100 μέλη της Πολιτικής Προστασίας, 25 πυροσβέστες και 60 εθελοντές.

Μπλάνκα Φερνάντες Οτσόα: Το χάλκινο μετάλλιο

Η Φρανσίσκο Φερνάντες Οτσόα γεννήθηκε 22 Απριλίου 1963. Ήταν από τις πλέον αγαπητές προσωπικότητες στην πατρίδα της. Είχε τιμηθεί δεκάδες φορές και είχε κατακτήσει πολλές διακρίσεις σε χειμερινά αγωνίσματα με κορυφαία διάκριση το χάλκινο μετάλλιο στο σλάλομ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 στο Αλμπερτβίλ. Ήταν 56 ετών και μητέρα δύο παιδιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις