Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απειλές Ρουβίκωνα: Πολλαπλά χτυπήματα “υπόσχεται” ηγετικό στέλεχος
ΕΛΛΑΔΑ

Απειλές Ρουβίκωνα: Πολλαπλά χτυπήματα “υπόσχεται” ηγετικό στέλεχος

Απειλές Ρουβίκωνα: «Υπάρχει ένα σχοινί και δύο πλευρές που το τραβάνε. Αν κοπεί το σχοινί θα πέσουμε όλοι», λέει το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης.

Απειλές Ρουβίκωνα: Νέες απειλές εκτοξεύει μέσω Facebook το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, Γιώργος Καλαϊτζίδης, ο οποίος λέει σε ανάρτησή του, ότι αν γίνει επέμβαση στο ΒΟΞ η οργάνωση θα απαντήσει με πολλαπλά χτυπήματα σε στόχους που έχουν ήδη αποφασιστεί. «Υπάρχει ένα σχοινί και δύο πλευρές που το τραβάνε. Αν κοπεί το σχοινί θα πέσουμε όλοι», λέει το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης

Το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα παίρνοντας αφορμή από τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην πλατεία Εξαρχείων, όταν διμοιρίες των ΜΑΤ προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο της κατάληψης του ΚΒΟΞ, επί της πλατείας, θεωρεί ότι θα υπάρξουν εξελίξεις.

Αφορμή για την ανάρτησή του αποτέλεσε δημοσίευμα που αναφέρεται σε αύξηση των μέτρων της Βουλής προκειμένου να αποφευχθεί νέα επίθεση από την αναρχική συλλογικότητα. Στο συγκεκριμένο χώρο του ΒΟΞ καλεί πολλάκις σε συναντήσεις η ομάδα του Ρουβίκωνα και θεωρείται κάτι σαν το αρχηγείο της.

Απειλές Ρουβίκωνα: Η ανάρτηση του Καλαϊτζίδη

Το στέλεχος του Ρουβίκωνα συγκεκριμένα αναφέρει: «Δεν έχουμε σκοπό να εισβάλουμε στην Βουλή για τρίτη φορά. Τσάμπα τραβιέστε. Τα σημεία παρέμβασης του Ρουβίκωνα έχουν βρεθεί έχουν σχεδιαστεί είναι πολλά και είναι αλλού. Πολλά από αυτά θα ενεργοποιηθούν σε περίπτωση εισβολής στο Βοξ. Δεν θα ενεργοποιηθούν αν δεν γίνει εισβολή στο Βοξ. Υπάρχει ένα σχοινί και δύο πλευρές που το τραβάνε. Αν κοπεί το σχοινί θα πέσουμε όλοι.

Υ.Γ.1 Η γραμμή Μαζινό έπεσε γιατί δεν προέβλεψε έγκαιρα. Θες από ανεπάρκεια θες από αλαζονεία. Στην πολιτική προβλέπουμε η χάνουμε.

Υ.Γ2 Γρηγόρη Δημητριάδη βάλτους σε μια τάξη. Έχουν Ναπολεόντειο σύνδρομο έχουμε ρώσικο χειμώνα».

Δεν έχουμε σκοπό να εισβάλουμε στην Βουλή για τρίτη φορά.Τσάμπα τραβιέστε.Τα σημεία παρέμβασης του Ρουβίκωνα έχουν…

Gepostet von Γιωργος Καλαϊτζίδης am Mittwoch, 4. September 2019

 

Απειλές Ρουβίκωνα: Ανάρτηση για νεκρό στα Εξάρχεια

Σε παλιότερη ανάρτηση το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα τονίζει:

“Xτες την στιγμή που τα ΜΑΤ προσπάθησαν( χωρίς επιτυχία)να εισβάλλουν στο ΒΟΞ ένας από τους άντρες της διμοιρίας τράβηξε το όπλο του. Δυστυχώς δεν υπάρχει φωτογραφία από το συμβάν αλλά το είδαν αρκετοί.

Οι εντολές της πολιτικής ηγεσίας όπως κατευθύνονται προς τα “κάτω” χάνουν τον προσανατολισμό τους. Η κυβερνητική πολιτική στα Εξάρχεια είναι έρμαιο των νεύρων που έχει και ο τελευταίος ματατζής. Έχουν μαζευτεί πολλοί “κορκονέοι” στην περιοχή.

Το “ατύχημα” είναι κοντά. Οικονόμου το βλέπεις; Έρχεται. Είναι πολύ πιθανό να έχουμε σύντομα νεκρό στα Εξάρχεια”

Απειλές Ρουβίκωνα: Με ομάδες συλλήψεων απαντά η ΕΛ.ΑΣ.

Στα σκαριά βρίσκεται το νέο φιλόδοξο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την δημιουργία ομάδων αστυνομικών που θα έχουν ως αποκλειστικό σκοπό να κάνουν συλλήψεις κατά τη διάρκεια επεισοδίων. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τις τελευταίες δύο ημέρες γινόταν συνεντεύξεις και συζητήσεις στη ΓΑΔΑ μεταξύ αξιωματικών και αστυνομικών που θα επανδρώσουν τις ομάδες συλλήψεων.

Μέχρι στιγμής τις ομάδες αυτές θα στελεχώνουν περίπου 60 άτομα και όλοι τους προέρχονται από την πρώην ομάδα ΔΕΛΤΑ. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το “κάστινγκ” είναι εξονυχιστικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήθελαν να τους δουν από κοντά για να δουν σε τι κατάσταση είναι, ακόμα κι αν έχουν πάρει κιλά. Όμως ακόμα υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες για την τελική μορφή που θα έχουν αυτές οι ομάδες.

Δεν έχει αποφασιστεί αν θα είναι πεζοί ή σε μηχανάκια, το είδος του εξοπλισμού που θα έχουν, αν θα λειτουργούν μαζί με τη διμοιρία ή αυτόνομα, αν θα παίρνουν διαταγές από τον επικεφαλής της διμοιρίας ή από δικό τους αξιωματικό και πότε η νέα αυτή ομάδα θα πάρει «σάρκα και οστά» και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις