Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Ολλανδία: Πηγή έμπνευσης το Brainport – Ο διάλογος με Έλληνα φοιτητή (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Ολλανδία: Πηγή έμπνευσης το Brainport – Ο διάλογος με Έλληνα φοιτητή (vid)

Μητσοτάκης Ολλανδία: Τι είπε με τον νεαρό που συνάντησε στην είσοδο του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου στην Ολλανδία.

Μητσοτάκης Ολλανδία: Επίσκεψη στο Ίδρυμα Brainport του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Αϊντχόφεν πραγματοποίησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ένα από τα καλύτερα στον κόσμο.  Το Ίδρυμα προωθεί την καινοτομία και την τεχνολογική σύνδεση της επιστημονικής παραγωγής με την αγορά. Τον πρωθυπουργό, που επισκέπτεται την Ολλανδική πόλη για συνάντηση με τον Μαρκ Ρούτε στη Χάγη, υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Ιδρύματος, ο οποίος στη συνέχεια τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του Πανεπιστημίου και ακολούθησε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό οικοσύστημα καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης που προωθεί τη σύνδεση της παραγωγής με την αγορά. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη είναι να αναπτυχθούν συνέργειες με την ολλανδική πλευρά και να εξεταστούν συμπράξεις στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας. Τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών θα δημιουργήσουν μία γέφυρα για την παροχή τεχνικής βοήθειας και την αξιοποίηση των βέλτιστων πρακτικών από ολλανδικής πλευράς, ούτως ώστε να στηριχθούν οι ελληνικές εταιρείες και τα ινστιτούτα, στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν πρόσβαση στο διεθνές περιβάλλον και να αξιοποιηθούν το ταλέντο και οι δεξιότητες που υπάρχουν στη χώρα μας στους τομείς των νέων τεχνολογιών.

Μητσοτάκης Ολλανδία: Ο σύντομος διάλογος με φοιτητή

Κατά την άφιξή του, ο πρωθυπουργός συνάντησε έναν Έλληνα πρωτοετή φοιτητή, τον χαιρέτισε, είχε σύντομη συνομιλία μαζί του και του επισήμανε ότι σπουδάζει σε καλό πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης θέλησε η επίσκεψή του να αποτελέσει σύμβολο του προσωπικού του ενδιαφέροντος και της κατεύθυνσης που θέλει να δώσει στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μιλώντας στους οικοδεσπότες του είπε ότι το Ίδρυμα και η δραστηριότητά του «αποτελείται πηγή έμπνευσης για εμάς, είναι κάτι που θέλουμε να κάνουμε στην Ελλάδα» και προσέθεσε ότι «στη χώρα μας έχουμε εξαιρετικούς επιστήμονες που μπορούν να δώσουν ώθηση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις