Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τυφώνας Dorian Αμερική: Εικόνες καταστροφής από τις Μπαχάμες, στους 7 οι νεκροί (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Τυφώνας Dorian Αμερική: Εικόνες καταστροφής από τις Μπαχάμες, στους 7 οι νεκροί (vid)

Τυφώνας Dorian Αμερική: Ο τυφώνας ήταν στη κατηγορία 5 όταν πέρασε από την χώρα της Καραϊβικής, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του.

Τυφώνας Dorian Αμερική: Εικόνες απόλυτης καταστροφής, κατέγραψε κάμερα από ελικόπτερο που πέταξε πάνω από τα νησιά Αμπάκος στις Μπαχάμες, μετά το πέρασμα του τυφώνα Dorian. Ο τυφώνας ήταν στη κατηγορία 5 όταν πέρασε από την χώρα της Καραϊβικής, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του αρχιπελάγους της χώρας, Χιούμπερτ Μίνις, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 7. Ως τώρα είχαν επιβεβαιωθεί 5 θάνατοι και σήμερα τα ξημερώματα (για την Ελλάδα) ο κ. Μίνις ανέφερε πως υπάρχουν δύο ακόμη θύματα του τυφώνα, τονίζοντας ότι περιμένει να αυξηθεί εκ νέου ο αριθμός.

Ήταν τέτοια η μανία των ανέμων που με το πέρασμα του Dorian, η εικόνα σόκαρε τους κατοίκους. Χιλιάδες σπίτια έχουν καταστραφεί εντελώς, αυτοκίνητα έχουν βρεθεί αναποδογυρισμένα, ενώ σε ορισμένα σημεία, από την ποσότητα του νερού που έπεσε στην καταιγίδα, δε μπορεί να ξεχωρίσει κανείς αν βλέπει την θάλασσα ή την στεριά. Η χώρα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ εκτός από τις προσπάθειες που κάνουν οι Αρχές, υπάρχει κόσμος που εργάζεται εθελοντικά ώστε να βοηθήσει τους πληγέντες, αλλά και στην ανεύρεση αγνοουμένων.

Τυφώνας Dorian Αμερική: Τα πλάνα από το ελικόπτερο

Οι πρώτες εικόνες από τις Μπαχάμες δείχνουν ξεκάθαρα το πόσο καταστροφικό ήταν το πέρασμά του. Ο τυφώνας που συνεχίζει στη κατηγορία 2, στον δρόμο του προς τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, σάρωσε τα πάντα, όπως φαίνεται από τα πλάνα του δικτύου BFMTV.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις