Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σεισμός Αμφίκλεια: Ασθενής σεισμική δόνηση νότια της Λαμίας
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Αμφίκλεια: Ασθενής σεισμική δόνηση νότια της Λαμίας

Σεισμός Αμφίκλεια: Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC ο σεισμός έγινε στις 07:08 και το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 2 χλμ. σύμφωνα με το EMSC.

Σεισμός Αμφίκλεια: Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το πρωί σε περιοχή του νομού Φθιώτιδας, κοντά στην Αμφίκλεια. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού EMSC ο σεισμός έγινε στις 07:08 και το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 2 χλμ. σύμφωνα με το EMSC.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 15 χλμ. βορειοδυτικά της Αμφίκλειας και 23 χλμ. νότια της Λαμίας. H αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,7 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 3,1 χλμ., και επίκεντρο τα 24 χλμ. νότια της Λαμίας.

Σεισμική δόνηση τα ξημερώματα στην Κάρπαθο

Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν σεισμογράφοι στις 04:01 στον υποθαλάσσιο χώρο 65 χιλιόμετρα ανατολικά – νοτιοανατολικά της Καρπάθου, ή 479 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας, αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Συνολικά τρεις σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν κοντά στην Κάρπαθο, με τη μεγαλύτερα να είναι στα 4,2 Ρίχτερ.

Σεισμός και στην Ζάκυνθο

Σεισμός σημειώθηκε και στα ανοιχτά της Ζακύνθου τα ξημερώματα της Τρίτης. Παρά το γεγονός ότι ήταν ασθενής έγινε αισθητός. Σημειώθηκε στις 02:22 τα ξημερώματα της Τρίτης, με το επίκεντρο του σεισμού να βρίσκεται στα 56 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του νησιού και ήταν μεγέθους 3,3 Ρίχτερ.

Δεν ήταν πολύ δυνατός, αλλά έγινε αισθητός, εξαιτίας του μικρού εστιακού βάθους, που μετρήθηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, στα 3,5 χιλιόμετρα. Η σεισμική δόνηση, εκτός της Ζακύνθου έγινε αισθητή και στις ανατολικές ακτές της Πελοποννήσου, ωστόσο δεν προκάλεσε κάποια ανησυχία στους κατοίκους, μιας και δεν είχε μεγάλη ένταση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις