Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία: Οι Maori βαράνε πιο πολύ από τους Βραζιλιάνους (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία: Οι Maori βαράνε πιο πολύ από τους Βραζιλιάνους (vid)

Ελλάδα - Νέα Ζηλανδία: Το παιχνίδι της Πέμπτης (05/09) με τη Νέα Ζηλανδία θα κρίνει την πρόκριση της Ελλάδας στη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου - Με ήττα συνεχίζουμε για τις θέσεις 17-32!

Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία: Αν οι γερόλυκοι Βραζιλιάνοι ήταν σκληροί μια φορά, οι ιθαγενείς Maori θα είναι δέκα στο παιχνίδι της Πέμπτης (05/09) με την Ελλάδα (15:00 ERT Sports) για την πρόκριση στους 16 του Μουντομπάσκετ. Η Νέα Ζηλανδία μετράει μία νίκη και μία ήττα, όπως και η Εθνική μας μέχρι τώρα στην Κίνα, οπότε και γι’ αυτούς είναι ο πιο καθοριστικός αγώνας στη διοργάνωση. Στην Ναντζίνγκ δεν πήγαν μόνο για να χορέψουν Χάκα αλλά και για να προχωρήσουν τουλάχιστον μέχρι τα νοκ άουτ.

Οι Maori είναι διάσημοι στον υπόλοιπο κόσμο για δυο πράγματα: για τα τατουάζ με τα λεπτομερή σύμβολα και για τον χορό που οι Εθνικές oμάδες της Νέας Ζηλανδίας (σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ το έχουμε δει κάμποσες φορές) χορεύουν πριν από κάθε παιχνίδι. Ουσιαστικά όμως είναι σήμα κατατεθέν των «All Blacks» (vid), που είναι η Εθνική ράγκμπι του νησιού, η οποία έχει κατακτήσει τρία Παγκόσμια Κύπελλα. Σαφώς πιο επιτυχημένη από τις αντίστοιχες του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ.

Ο εφιάλτης του αποκλεισμού

Την ίδια ώρα στο ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα γίνεται προσπάθεια ανασυγκρότησης. Η Εθνική είναι πληγωμένη από την ήττα από την Βραζιλία και η λογική λέει ότι θα αντιδράσει. Σε περίπτωση ήττας τα πράγματα θα είναι τραγικά. Θα χρειαστεί να ταξιδέψει 1800 χιλιόμετρα μακριά και να παίξει για τις θέσεις 17-32. Χειρότερος εφιάλτης δεν υπάρχει, τη στιγμή που ξεκινούσαμε με όνειρα τουλάχιστον για ένα μετάλλιο.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος προσπάθησε να απορροφήσει τους κραδασμούς. Βγήκε μπροστά την επόμενη μέρα της ήττας από τη «σελεσάο» και προσπάθησε να φέρει ηρεμία. «Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για μας. Συζητήσαμε με τα παιδιά, όλοι είναι αποφασισμένοι, αναλύσαμε τα λάθη που έγιναν, όχι μόνο στο τεχνικό κομμάτι. Κάναμε μεγάλη κουβέντα σε πράγματα που έχουν χτίσει την ομάδα, έχουμε πολύ καλή επικοινωνία και ο καθένας κατάλαβε πώς πρέπει να λειτουργήσουμε από εδώ και πέρα» τόνισε στις δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Σκουρτόπουλος: «Δύο χρόνια ακούμε μόνο κριτική»

Ακόμη και τα παράπονά του τα έκανε σε ήπιο ύφος ο Σκουρτόπουλος. «Δύο χρόνια μόνο κριτική ακούμε. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας, όσο καλύτερα γίνεται. Καμιά φορά το αποτέλεσμα σε δικαιώνει, άλλες όχι. Από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνει, όπως θέλει. Εμείς κάναμε την ήττα, αλλά τελείωσε εκεί. Δεν ασχολούμαι καν με τα social media, δεν συμμετέχω, ούτε με ενδιαφέρει» υποστήριξε στη συνέχεια των δηλώσεών του και πρόσθεσε: «Η ομάδα είναι ενωμένη, δεν τίθεται αμφισβήτηση. Αυτό δεν θα αλλάξει ούτε μία στο δισεκατομμύριο. Είναι ένα μεγάλο κομμάτι που έχουμε πετύχει που πολλοί δεν το αναγνωρίζουν. Πάνω σε αυτό θα προχωρήσουμε και αυτό θα πρέπει να υλοποιηθεί σαν κόρη οφθαλμού».

Το πρόγραμμα των αγώνων της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου

10.30: Καναδάς – Σενεγάλη, ert.gr

11.00: Βραζιλία – Μαυροβούνιο, ΕΡΤ SPORTS

11.30: Τουρκία – Τσεχία, ΕΡΤ 2

11.30: Γερμανία – Ιορδανία, ert.gr

14.30: Λιθουανία – Αυστραλία, ΕΡΤ 3

15.00: Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία, ΕΡΤ SPORTS

15.30: ΗΠΑ – Ιαπωνία, ΕΡΤ 2

15.30: Δομινικανή Δημοκρατία – Γαλλία, ert.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις