Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Γεωργιάδης: «Βάζουμε μπροστά την οικονομία»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: «Βάζουμε μπροστά την οικονομία»

Γεωργιάδης: «Αν κάνουμε όλοι μας τη δουλειά που μας αναλογεί, το 2019 είναι ένας εφικτός στόχος για να δούμε την πρώτη μπουλντόζα στο Ελληνικό».

Γεωργιάδης: «Έχει παραμεληθεί η βιομηχανία και ένας από τους στόχους που βάζουμε είναι να ξαναξεκινήσει. Δεν μπορεί η Ελλάδα να μην έχει βιομηχανία», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης προαναγγέλλει την απλούστευση διαδικασιών και τη διαγραφή ενδιάμεσων γραφειοκρατικών σταδίων, «που ταλαιπωρούν πάρα πολύ έναν επιχειρηματία». «Εμείς θέλουμε ο επιχειρηματίας να δουλεύει εύκολα με το κράτος, όχι δύσκολα», σημείωσε. Επίσης, σχετικά με το Ελληνικό, ανέφερε: «Πιστεύω ακράδαντα ότι αν κάνουμε όλοι μας τη δουλειά που μας αναλογεί, ναι, το 2019 είναι ένας εφικτός στόχος για να δούμε την πρώτη μπουλντόζα στο Ελληνικό». Ακόμα, αναφορικά με την ποινική προστασία των τραπεζικών στελεχών, ο υπουργός επεσήμανε ότι «ποινική ασυλία δε μπορεί να έχει κανένας και ποτέ».

«Αυτό που πρέπει να έχουν τα τραπεζικά στελέχη είναι μια ποινική προστασία από κακόβουλες μηνύσεις και κακόβουλες καταγγελίες, είτε από ανθρώπους οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι από μια απόφαση της τράπεζας που τους αφορά, είτε από ανταγωνιστές που είναι δυσαρεστημένοι από μια απόφαση που έλαβε ένας ανταγωνιστής τους». «Δεν έχει αλλάξει καμία συμφωνία για το Ελληνικό, ισχύει το Master Plan που έχει εγκρίνει η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, δεν έχει προστεθεί από την νέα Κυβέρνηση, ούτε μια νέα μετόπη», επεσήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τις επικρίσεις για τον αριθμό και το ύψος των κτηρίων που θα αναγερθούν στην έκταση του πρώην αεροδρομίου. Συμπλήρωσε ότι «όπως για κάθε μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα, έχει εγκριθεί Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο, που φέρει την υπογραφή του Γιάννη Δραγασάκη».

Μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα

Σημείωσε δε ότι όλα αυτά έχουν περιληφθεί στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας. «Η επένδυση του Ελληνικού έχει προ πολλού ξεπεράσει τα στενά όρια του τόπου, διότι λόγω του μεγέθους της αποτελεί δείγμα και μήνυμα προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα για το κατά πόσον η Ελλάδα μπορεί», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, λέγοντας ότι στις επαφές του με τους εκπροσώπους των δανειστών, εκείνοι του έθεσαν το ζήτημα της εν λόγω επένδυσης, ως «κλειδί» για την αξιοπιστία της χώρας σε ό,τι αφορά την προώθηση μεταρρυθμίσεων και την προσέλκυση επενδύσεων.

«Εάν ξεκινήσει το Ελληνικό, θα έρθουν και πολλές άλλες επενδύσεις»

«Εάν ξεκινήσει το Ελληνικό, θα έρθουν και πολλές άλλες επενδύσεις», είπε ο υπ. Ανάπτυξης, αναφέροντας τις επαφές που έχει τις τελευταίες εβδομάδες, συμπληρώνοντας ότι μέσα στο 2019 θα έχουν εκδοθεί οι οικοδομικές άδειες και για την επένδυση στην Κασσιόπη (η οποία έχει «κολλήσει» εδώ και πολλά χρόνια), όπως και εκείνη στην περιοχή Αφάντου στην Ρόδο.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι για την επένδυση στο Ελληνικό πρέπει να απονεμηθούν τα εύσημα στον Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας ότι το τίμημα και οι τελικοί πολεοδομικοί όροι για την επένδυση συμφωνήθηκαν επί Κυβέρνησης Τσίπρα. Σχεδιάζεται παρέμβαση για την επιτάχυνση της εκδίκασης και της έκδοσης δικαστικών αποφάσεων για ζητήματα που αφορούν επενδύσεις, προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ανέφερε «η προσέλκυση επενδύσεων είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της χώρας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις