Καλιφόρνια σκάφος: Φωτιά “έπιασε” τους επιβάτες στον ύπνο – Νεκροί και αγνοούμενοι

ΚΟΣΜΟΣ

Καλιφόρνια σκάφος: Φωτιά “έπιασε” τους επιβάτες στον ύπνο – Νεκροί και αγνοούμενοι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Καλιφόρνια σκάφος: Συνολικά 39 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος αλλά μόνο πέντε, τα μέλη του πληρώματος, κατάφεραν να διαφύγουν

03.09.2019 | 05:31

Καλιφόρνια σκάφος: Έρευνες στις ακτές του νησιού Σάντα Κρουζ έχουν ξεκινήσει οι υπηρεσίες διάσωσης στην Καλιφόρνια, με την ελπίδα ότι θα βρουν κάποιους από τους επιβάτες του τουριστικού σκάφους Conception, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα τοπική ώρα, και βυθίστηκε σε πολύ μικρή απόσταση από τη στεριά. Συνολικά 39 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος αλλά μόνο πέντε, τα μέλη του πληρώματος, κατάφεραν να διαφύγουν. Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά “το πλήρωμα ξύπνησε και πήγε στη γέφυρα, κατόπιν πήδηξαν στη θάλασσα”, είπε η πλοίαρχος της ακτοφυλακής Μόνικα Ρότσεστερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Όξναρντ.

Η Ρότσεστερ δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν οι ναυτικοί προσπάθησαν να βοηθήσουν τους επιβάτες. Τέσσερις σοροί επιβατών έχουν ανασυρθεί. Καταβάλλονται προσπάθειες να εντοπισθούν οι υπόλοιποι 30 με λιγοστές ελπίδες να βρεθεί κάποιος ζωντανός.  Ένα σκάφος αναψυχής που βρισκόταν σε μικρή απόσταση περισυνέλεξε τους πέντε ναυαγούς. Το πλήρωμα είχε προλάβει πάντως να στείλει σήμερα κινδύνου στις αρχές. Ο ιδιοκτήτης του πλοίου συνεργάζεται με τις αρχές, πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα.

Το Conception είχε ρίξει άγκυρα για τη νύχτα στα ανοιχτά του βραχώδους νησιού Σάντα Κρουζ, που αποτελεί μέρος του εθνικού δρυμού των Τσάνελ Άιλαντς.

Καλιφόρνια – σκάφος: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Την ίδια ώρα, τα Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν απόσπασμα του σήματος κινδύνου που εξέπεμψε μέλος του πληρώματος. «Δεν μπορώ να αναπνεύσω», έλεγε απελπισμένος ο ναυτικός στον συνομιλητή του στον ασύρματο, ενώ το στέλεχος της ακτοφυλακής επέμενε να ρωτά αν οι επιβάτες μπορούσαν να βγουν από το σκάφος και εάν το πλήρωμα διέθετε πυροσβεστήρες για να σβήσει τις φλόγες. Οι απαντήσεις δεν ακούγονται ευκρινώς. Οι αρχές δεν έχουν κάνει δημόσια καμία υπόθεση για τα αίτια της πυρκαγιάς. Διενεργείται έρευνα από το γραφείο του σερίφη και τις λιμενικές αρχές.

Το Conception, που ναυπηγήθηκε το 1981, είχε αποπλεύσει από τη Σάντα Μπάρμπαρα το πρωί του Σαββάτου μεταφέροντας δύτες για μια εξόρμηση σε κοντινά νησιά, πολυσύχναστη τουριστική περιοχή.

Καλιφόρνια – σκάφος: Λουλούδια για τα θύματα

Κόσμος έχει σπεύσει να αφήσει λουλούδια, κοντά στο σημείο όπου έγινε το τραγικό δυστύχημα. Δεκάδες πολίτες πήγαν να καταθέσουν λουλούδια στο λιμάνι της Σάντα Μπάρμπαρα, καθώς έχουν συγκλονιστεί από το περιστατικό.

Οι Αρχές συνεχίζουν την προσπάθεια να εντοπίσουν και τους υπόλοιπους 26 αγνοούμενους την ίδια ώρα, αλλά όπως είπε και ο σερίφης της περιοχής, οι πιθανότητες να βρεθεί κάποιος ζωντανός, είναι σχεδόν μηδαμινές.

Exit mobile version