Μετανάστες έκλεισαν δρόμο: Διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες στο κέντρο διαμονής της Μαλακάσας

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μετανάστες έκλεισαν δρόμο: Διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες στο κέντρο διαμονής της Μαλακάσας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μετανάστες έκλεισαν δρόμο: Οι αιτούντες άσυλο μεταφέρονται με λεωφορεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στη Νέα Καβάλα και σε άλλες δομές και χώρους υποδοχής της Β.Ελλάδας

03.09.2019 | 15:56

Μετανάστες έκλεισαν δρόμο: Κλειστός έμεινε νωρίτερα ο παράδρομος της Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας λόγω συγκέντρωσης μεταναστών. Πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για τις συνθήκες διαμονής στο κέντρο φιλοξενίας της Μαλακάσας, περίπου 150 άνθρωποι, αποκλείοντας για μία περίπου ώρα τον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Η κυκλοφορία είχε διακοπεί από τον Ανισόπεδο Κόμβο Μαλακάσας μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο Αυλώνα. Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έφτασε το πρωί το “Aqua Blue”, το δεύτερο πλοίο από τη Μυτιλήνη που μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες από το κέντρο υποδοχής της Μόριας. Πρόκειται για τη δεύτερη ομάδα (πάνω από 720 άτομα, από τα περισσότερα από 1.400 συνολικά), που θα φιλοξενηθούν σε δομές της Βόρειας Ελλάδας. Οι 379 από όσους έφτασαν σήμερα αναμένεται να μετακινηθούν στη Νέα Καβάλα και οι υπόλοιποι σε άλλες δομές.

Στη Θεσσαλονίκη πρόσφυγες από τη Μόρια

Κατέφθασε λίγο μετά τις 8 το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το δεύτερο πλοίο, «Άκουα Μπλου» το οποίο μεταφέρει περίπου 722 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Λέσβο, με στόχο την αποσυμφόρηση του νησιού.

Στο λιμάνι ήδη βρίσκονται 29 λεωφορεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης για τη μεταφορά των αιτούντων άσυλο. Οι 379 πρόσφυγες αναμένεται να μεταφερθούν στη δομή της Νέας Καβάλας στο Κιλκίς, ενώ οι υπόλοιποι σε άλλες δομές, χώρους υποδοχής και ξενοδοχεία της Βόρειας Ελλάδας.

Από το πλοίο αποβιβάστηκαν πρώτα όσοι θα μεταβούν σε δομές της Βόρειας Ελλάδας και θα ακολουθήσουν όσοι θα κατευθυνθούν στη δομή της Νέας Καβάλας που βρίσκεται στην Παιονία του Κιλκίς.

Χθες το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι το Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το πρώτο πλοίο «Καλντέρα Βίστα», το οποίο μετέφερε 635 πρόσφυγες και μετανάστες (δείτε εδώ). Τα άτομα μεταφέρθηκαν στον καταυλισμό της Νέας Καβάλας του δήμου Παιονίας με 21 λεωφορεία που έχουν σταθμεύσει στον χώρο του λιμανιού από το πρωί.

Exit mobile version