Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαρρήξεις Νότια Προάστια: Άλλη μια σπείρα με… άρωμα καλοκαιριού
ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήξεις Νότια Προάστια: Άλλη μια σπείρα με… άρωμα καλοκαιριού

Διαρρήξεις Νότια Προάστια: Είχαν συστήσει τη ληστρική ομάδα από τις αρχές του Ιουλίου, τότε που ξεκινούσαν οι άδειες των ενοίκων, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων σε άδειες οικίες στα Νότια Προάστια.

Διαρρήξεις Νότια Προάστια: Άλλη μία, η πέμπτη (!), σε χρονικό διάστημα ενός μήνα συμμορία διαρρηκτών, που είχε συσταθεί μέσα στο καλοκαίρι για να εκμεταλλευτεί την απουσία των ενοίκων στις διακοπές τους και να … αλωνίσει στις μονοκατοικίες και στα διαμερίσματά τους, εξαρθρώθηκε στα Νότια Προάστια της Αττικής.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μετά την τελευταία ληστρική εισβολή που πραγματοποίησαν σε διαμέρισμα της Γλυφάδας τα μέλη της, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, τους αναζήτησαν στην περιοχή με βάση τα χαρακτηριστικά τους, τους συνέλαβαν και τους παρέδωσαν στην Ασφάλεια της Γλυφάδας. Πρόκειται για δύο Αλβανούς υπηκόους, οι οποίοι  είχαν λειτουργήσει  με πανομοιότυπο τρόπο, όπως τα μέλη άλλων τεσσάρων συμμοριών διαρρηκτών, που εξαρθρώθηκαν τελευταία.

Είχαν συστήσει τη ληστρική ομάδα από τις αρχές του Ιουλίου, τότε που ξεκινούσαν οι άδειες των ενοίκων, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων σε άδειες οικίες στα Νότια Προάστια. Ως προς τον τρόπο δράσης τους, αναφέρει η Αστυνομία, “αφού εντόπιζαν οικίες και βεβαιώνονταν για την απουσία των ενοίκων, παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα με διαρρηκτικά εργαλεία που έφεραν και εν συνεχεία, εισέρχονταν σε αυτές, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Περαιτέρω, στις περιπτώσεις που οι οικίες διέθεταν συναγερμό, οι δράστες προέβαιναν στην αχρήστευση τους”.

Στην κατοχή τους, καθώς και από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε μία οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και πλήθος κλοπιμαίων (ρολόγια, κοσμήματα, φορητός υπολογιστής κλπ.).

31 διαρρήξεις σε Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Άλιμο

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν 31 περιπτώσεις διαρρήξεων στις περιοχές Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γλυφάδας και Αλίμου. Οι συλληφθέντες από την παράνομη δράση τους εκτιμάται ότι αποκόμισαν χρηματικό όφελος που υπερβαίνει τις 136.000 ευρώ.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, συνεχίζεται.

Με τη νέα εξάρθρωση σπείρας διαρρηκτών μέσα στο καλοκαίρι, επιβεβαιώνεται ακόμη περισσότερο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Alphafreepress για τις “συμμορίες με καλοκαιρινό άρωμα”. Συγκεκριμένα το ρεπορτάζ αποκάλυπτε ότι από τα στοιχεία των εξιχνιάσεων της δράσης συμμοριών διαρρηκτών, προέκυπτε ένα πανομοιότυπο στοιχείο.

Είχαν συσταθεί Ιούνιο ή Ιούλιο

Ότι δηλαδή όλες, όσες εξαρθρώθηκαν αυτή την περίοδο, είχαν συσταθεί ως ομάδες κρούσης στις αρχές του καλοκαιριού, Ιούνιο η Ιούλιο. Στόχος ήταν ακριβώς η εκμετάλλευση της απουσίας των ενοίκων και το γεγονός ότι… αραίωνε ο κόσμος από τις συνοικίες, μειωνόταν η κίνηση, άρα και ο βαθμός του ρίσκου που έπαιρναν να γίνουν αντιληπτοί.

Στα Νότια Προάστια το ενδιαφέρον τους

Η τελευταία σπείρα πριν από την τωρινή που εξαρθρώθηκε, ήταν στις 21 Αυγούστου, πάλι στα Νότια Προάστια, στα οποία είχαν στρέψει το… ενδιαφέρον τους, οι τέσσερις από τις πέντε συμμορίες! Ήταν η συμμορία των διαρρηκτών… εναεριτών οι οποίοι, με ιμάντα πρόσδεσης έκαναν αναρριχήσεις σε διαμερίσματα πολυκατοικιών και μονοκατοικίες, οι ένοικοι των οποίων απουσίαζαν σε διακοπές.

Εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων

Όπως προέκυψε από την έρευνα, μετά τη σύλληψη, τότε, των Γεωργιανών διαρρηκτών, οι δράστες, όπως ανέφερε η Αστυνομία “κατά την καλοκαιρινή περίοδο, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων, εντόπιζαν οικίες στα νότια προάστια και αναρριχόμενοι στα μπαλκόνια με τη χρήση ιμάντων, προέβαιναν σε διαρρήξεις οικιών, από το εσωτερικό των οποίων αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις