Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΑΕΚ: Ουδείς μονιμότερος του… Κωστένογλου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΕΚ: Ουδείς μονιμότερος του… Κωστένογλου

ΑΕΚ: Με προπονητή τον Νίκο Κωστένογλου αποφάσισε να πορευθεί η ΑΕΚ μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις και νίκες με Τράμπζονσπορ και Αστέρα Τρίπολης

ΑΕΚ: Το παρατσούκλι του Νίκου Κωστένογλου είναι «πάτερ» λόγω της βαθιάς πίστης του προς τον Θεό και την καλή σχέση που έχει με την εκκλησία. «Πάτερ Κωστένογλου» στο πιο επίσημο, έτσι όπως τον αποκαλούν οι οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι πέρα από τη διάθεση για πλάκα, τρέφουν μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπό του. Στην παρούσα φάση και έπειτα από όσα συνέβησαν με τον Μιγκέλ Καρντόσο, η απόφαση στην «Ένωση» ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Με τη βοήθεια του… «πάτερ» θα βγει το υπόλοιπο της σεζόν.

Ούτε Γκουστάβο Πογέτ, ούτε κανείς άλλος υποψήφιος προπονητής τώρα που όλα πάνε πρίμα. Η σκέψη για τον πρώτο ήταν δεδομένη. Όμως όταν έγινε αντιληπτό ότι κοστίζει πολύ το συμβόλαιό του και πώς θα ήθελε ένα διαφορετικό μπάτζετ, η διοίκηση και ο νέος τεχνικός διευθυντής Ίλια Ίβιτς δεν είχαν άλλη επιλογή. Ουδείς μονιμότερος του… Κωστένογλου. Ο προσωρινός προπονητής κέρδισε με το σπαθί του τη δουλειά, αλλά ξέρει καλά ότι το μονοπάτι είναι δύσβατο.

Δύο παιχνίδια ήταν αρκετά

Μετά την εμφάνιση με την Τράμπζονσπορ στην Τουρκία και τη νίκη στις καθυστερήσεις με τον Αστέρα στην Τρίπολη για τη 2η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, ο Νίκος Κωστένογλου έγινε αρεστός σε όλους: Στον Τύπο, στον πάγκο, στα αποδυτήρια, παντού. Ακόμη και ο Μάρκο Λιβάγια τον στήριξε δημόσια. Μια χαρά βόλεψε η κατάσταση λοιπόν για να επιλέξει και η διοίκηση τον πιο κατάλληλο. Αν και το… μπαλάκι της επιλογής «πιστώθηκε» στον Ίβιτς, την πρώτη και την τελευταία λέξη σε αυτές τις περιπτώσεις τη λέει ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Ο Κωστένογλου έχει τρία πλεονεκτήματα. Ούτε ένα, ούτε δύο. Το πρώτο είναι ότι γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον την ψυχοσύνθεση της ΑΕΚ. Ξέρει το πώς λειτουργεί αυτή η ομάδα στα καλά της, ξέρει και το πώς αντιδρά στα στραβά. Το δεύτερο είναι ότι πρόκειται για πιστό στρατιώτη του συλλόγου. Μπορεί να ακούγεται άκομψο λόγω εποχής, ωστόσο ο Κωστένογλου είναι αυτό ακριβώς. Θα δώσει για την ομάδα και την ψυχή του. Όσο για το τρίτο πλεονέκτημα, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Είναι και φτηνός. Δεν κοστίζει όσο ένας Πογέτ και σίγουρα η αμοιβή του είναι μικρότερη και από του Καρντόσο. Το απόγευμα της Τρίτης (03/09) ανακοινώθηκε και επίσημα η παραμονή του.

H ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι ο Νίκος Κωστένογλου αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας και παραμένει στα καθήκοντά του ως πρώτος προπονητής.

Στο τιμ του 49χρονου Έλληνα τεχνικού, που έχει υπηρετήσει την ΑΕΚ για έντεκα συνεχόμενα χρόνια ως ποδοσφαιριστής έχοντας κατακτήσει τέσσερα Κύπελλα Ελλάδας και ήδη διανύει την τρίτη του θητεία ως προπονητής, προστίθενται ο Γιώργος Αλεξόπουλος, μέχρι σήμερα προπονητής της ομάδας Κ19 της ΑΕΚ, ως βοηθός προπονητή και ο Παναγιώτης Βούλγαρης, στη δεύτερη θητεία στην ομάδα μας, ως γυμναστής.

Σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΚ εκφράζει το δικό της “ευχαριστώ” στον Νίκο Κωστένογλου για την άμεση και απόλυτα επιτυχημένη ανταπόκριση στην ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή που του ανατέθηκε πριν από μία εβδομάδα και εύχεται σε αυτόν και στους συνεργάτες του να έχουν την ίδια επιτυχία στη συνέχεια της άσκησης των καθηκόντων τους για την επίτευξη των υψηλών στόχων της ομάδας μας».

Θλάση και ο Ολιβέιρα

Μετά τον Πέτρο Μάνταλο αρκετά σοβαρός αποδείχτηκε και ο τραυματισμός του Νέλσον Ολιβέιρα. Θλάση δευτέρου βαθμού στους οπίσθιους μηριαίους έδειξε η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε και θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες. Θα απουσιάσει από τις αναμετρήσεις με Λαμία (15/09) και Παναιτωλικό για την 3η και 4η αγωνιστική της Super League αντίστοιχα, ενώ θα προσπαθήσει να είναι έτοιμος για το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις