Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τυφώνας Dorian Αμερική: Η πορεία του όπως φαίνεται από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Τυφώνας Dorian Αμερική: Η πορεία του όπως φαίνεται από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (vid)

Τυφώνας Dorian Αμερική: Ο τυφώνας Dorian με ταχύτητα που ξεπερνά τα 280 χιλιόμετρα την ώρα, κατευθύνεται προς τις ακτές της Φλόριντα, με τις αμερικανικές αρχές να έχουν προετοιμαστεί για τα χειρότερα.

Τυφώνας Dorian Αμερική: Ο τυφώνας Dorian κατευθύνεται προς τις ακτές της Φλόριντα, με τις αμερικανικές αρχές να έχουν προετοιμαστεί για τα χειρότερα, ελπίζοντας, ωστόσο, να επαληθευτούν οι προβλέψεις των επιστημόνων, βάσει των οποίων το ισχυρότατο φαινόμενο κατηγορίας 5, θα εξασθενίσει όταν φτάσει στα αμερικανικά παράλια.

Προς το παρόν, περνάει από τις Μπαχάμες, αφήνοντας πίσω του καταστροφή και πλημμύρες, ενώ η εικόνα του από το διάστημα και συγκεκριμένα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που τράβηξαν οι αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αποτυπώνοντας το μέγεθος του τυφώνα Dorian.

Τυφώνας Dorian Αμερική: Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από το διάστημα

Τυφώνας Dorian Αμερική: Σε κόκκινο συναγερμό Φλόριντα, Τζόρτζια και Νότια Καρολίνα

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα του τυφώνα Dorian από τις Μπαχάμες, καθώς το φαινόμενο κατηγορίας 5 «μαστίγωσε» το νησιωτικό σύμπλεγμα με ανέμους που σε ορισμένες περιπτώσεις άγγιξαν και τα 300 χιλιόμετρα την ώρα. Ο ισχυρότατος τυφώνας κατευθύνεται πλέον προς τις ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών, καλύπτοντας πέντε μίλια απόσταση κάθε ώρα.

Φλόριντα, Τζόρτζια και Νότια Καρολίνα έχουν τεθεί σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, καθώς ετοιμάζονται να κλείσουν τα λιμάνια τους, να ακυρώσουν εκατοντάδες πτήσεις και να εκκενώσουν παράκτιες περιοχές, προκειμένου να αποφύγουν ανθρώπινες απώλειες.

Την Κυριακή, ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης στη Φλόριντα ανακοίνωσε ότι οι σταθμοί διοδίων θα παραμείνουν κλειστοί, προκειμένου να διευκολυνθεί η αποχώρηση των οχημάτων σε περίπτωση που δοθεί διαταγή για άμεση εκκένωση στους κατοίκους.

Το λιμάνι Canaveral διέκοψε την εμπορική του κίνηση από το Σάββατο και το λιμάνι του Μαϊάμι έκλεισε για όλη την κυκλοφορία πλοίων από την Κυριακή.

Η Νότια Καρολίνα, ετοιμάζεται την Τρίτη για γενική και υποχρεωτική εκκένωση των παράκτιων περιοχών, μετά από διαταγή του κυβερνήτη.

Τυφώνας Dorian Αμερική: Ακυρώθηκαν πάνω από 600 πτήσεις στη Φλόριντα για τη Δευτέρα

Παρ’ ότι ο κύριος όγκος του τυφώνα θα περάσει από τη θάλασσα, τα φαινόμενα θα είναι ιδιαιτέρως έντονα. Για τον λόγο αυτό, ακυρώθηκαν πάνω από 600 πτήσεις για τη Δευτέρα στη Φλόριντα, καθώς το φαινόμενο είναι ιδιαιτέρως ασταθές και όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, ακόμη και για την πορεία του.

Πιο αναλυτικά, τουλάχιστον 119 πτήσεις ακυρώθηκαν από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ορλάντο. Άλλες τουλάχιστον 99 ακυρώθηκαν από το διεθνές αεροδρόμιο του Λόουντερντέιλ και άλλες 52 ακυρώθηκαν από το Παλμ Μπιτς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις