Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

29

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ελικόπτερο Πόρος: «Έβγαζε καπνούς πριν την πτώση», λέει ο γιος του πιλότου
ΕΛΛΑΔΑ

Ελικόπτερο Πόρος: «Έβγαζε καπνούς πριν την πτώση», λέει ο γιος του πιλότου

Ελικόπτερο Πόρος: Νέα τροπή στην υπόθεση με την πτώση του ελικοπτέρου στον Πόρο, που στοίχισε την ζωή σε τρία άτομα έρχεται να δώσει ο γιος του αδικοχαμένου πιλότου, Βαγγέλης Καρυστινός.

Ελικόπτερο Πόρος: Νέα τροπή στην υπόθεση με την πτώση του ελικοπτέρου στον Πόρο, που στοίχισε την ζωή σε τρία άτομα έρχεται να δώσει ο γιος του αδικοχαμένου πιλότου, Βαγγέλης Καρυστινός. Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην εφημερίδα RealNews, μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για βλάβη στο ελικόπτερο, πριν αυτό πέσει πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ και εν συνεχεία καταλήξει στην θάλασσα.

Ο γιος του πιλότου σημειώνει χαρακτηριστικά: «Πρέπει να διαλευκανθεί αν το ελικόπτερο είχε βλάβη πριν προσκρούσει στα καλώδια. Υπάρχουν ενδείξεις ότι υπήρξε βλάβη κατά την απογείωση. Σε κάποια βίντεο φαίνεται ότι υπήρχε καπνός πριν από την πρόσκρουση».

Ελικόπτερο Πόρος: «Κλειδί» στην υπόθεση η ουρά του ελικοπτέρου

Σημειώνεται ότι σημαντικό στοιχείο προκειμένου να ριχθεί φως στα αίτια της τραγωδίας αποτελεί η ουρά του ελικοπτέρου η οποία εντοπίστηκε προ ημερών. Το συγκεκριμένο κομμάτι του ελικοπτέρου εκσφενδονίστηκε καθώς εντοπίστηκε σε μεγάλη απόσταση από το σημείο όπου είχε βρεθεί η άτρακτος από την πρώτη στιγμή των ερευνών.

Ελικόπτερο Πόρος: Τι λένε οι εμπειρογνώμονες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες έχουν μελετήσει τα βίντεο και τις εικόνες που υπάρχουν από την μοιραία πτήση που έκανε το ελικόπτερο. Πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη στιγμή της απογείωσης και μέχρι την πρόσκρουση στα καλώδια, από την ουρά του ελικοπτέρου εκπέμπεται καπνός, γεγονός που δε συνηθίζεται από τον συγκεκριμένο τύπο του ελικοπτέρου.

Επίσης, υπάρχει μία λάμψη που προέρχεται επίσης από την ουρά στο ελικόπτερο, στοιχείο που οδηγεί και αυτό στο συμπέρασμα ενδεχόμενης βλάβης που μπορεί να επηρέασε την πτητική ικανότητα του ελικοπτέρου. Από την πτώση του ελικοπτέρου στον Πόρο σκοτώθηκε ο χειριστής Νικόλαος Καρυστινός και οι δύο Ρώσοι επιβάτες: Ο 62χρονος επιχειρηματίας Μιχαήλ Αμπράμοφ και ο 24χρονος Πάβελ Ακολίνιν που ήταν γιος υψηλόβαθμου τραπεζικού στελέχους στη Ρωσία.

Ελικόπτερο Πόρος: Το βίντεο της πρόσκρουσης
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις