Δίωξη ναρκωτικών:  H «Αύρα» και ο «Άτλαντας»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δίωξη ναρκωτικών:  H «Αύρα» και ο «Άτλαντας»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Δίωξη ναρκωτικών: Βίντεο με τον αστυνομικό σκύλο σε ώρα δράσης έδωσε η Αστυνομία στη δημοσιότητα.

02.09.2019 | 07:59

Δίωξη ναρκωτικών: Η «Αύρα»… ζήλεψε τη δόξα του «Άτλαντα» και βάλθηκε να κάνει τη δική της «επιτυχία» στο κυνήγι των κρυμμένων, καμουφλαρισμένων ναρκωτικών! Όπου «Αύρα» η ειδικά εκπαιδευμένη σκυλίτσα της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και όπου «Άτλας» ο… συνάδελφός της Δίωξης Σερρών, που έχει πολλές ανάλογες επιτυχίες στο ενεργητικό του.

του Πέτρου ΚαρσιώτηΉταν η σειρά της Αύρας να δράσει και σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνέλαβαν στη Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας, έναν 22χρονο αλλοδαπό, ο οποίος κατηγορείται για εισαγωγή, μεταφορά, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Αρχικά οι αστυνομικοί εντόπισαν ύποπτο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 22χρονο και το ακινητοποίησαν για έλεγχο. «Σε επισταμένη έρευνα που ακολούθησε στο όχημα», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση «με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών Αύρα, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη μεταξύ των πίσω καθισμάτων και του χώρου των αποσκευών του αυτοκινήτου, 14 δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 15 κιλών και 500 γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν».

Δίωξη ναρκωτικών: Ο «Άτλας» σήκωσε τον «λευκό θάνατο» κάτω από τη μπαταρία αυτοκινήτου

Παρουσία του «Άτλαντα», δίπλα στους ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Κεντρικής Μακεδονίας, έγινε πριν από λίγο καιρό η παρουσίαση υπόθεσης κατάσχεσης ποσότητας «λευκού θανάτου». Ήταν ο τετραπέρατος σκύλος-ανιχνευτής ναρκωτικών ουσιών, ο οποίος με τη… μουσούδα του, έφερε στο φως υπόθεση καμουφλαρισμένης μεταφοράς ηρωίνης από έναν 48χρονο. Ο «Άτλας», χώνοντας βαθιά τη μύτη του στον χώρο της μηχανής του ύποπτου αυτοκινήτου, ανέσυρε τα ναρκωτικά από τη θέση της μπαταρίας του οχήματος!

Είχε τοποθετήσει μικρότερη μπαταρία

Όπως απεδείχθη, ο μεταφορέας των ναρκωτικών, είχε αλλάξει την κανονική μπαταρία με μικρότερη για να εξοικονομήσει έτσι ωφέλιμο χώρο, προκειμένου να αποκρύψει τις συσκευασίες.

Δείτε την “Αύρα” σε ώρα δράσης, σύμφωνα με video, που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία:

Exit mobile version