Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αστέρας Τρ. – ΑΕΚ 2-3: Ανατροπή στα κάγκελα στο 92′! (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αστέρας Τρ. – ΑΕΚ 2-3: Ανατροπή στα κάγκελα στο 92′! (vid)

Αστέρας Τρ. - ΑΕΚ 2-3: Δεύτερη σερί μεγάλη εμφάνιση έκανε η ΑΕΚ που νίκησε 3-2 τον Αστέρα στην Τρίπολη με γκολ του Σιμόες στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων

Αστέρας Τρ. – ΑΕΚ 2-3: Αυτό που έχει καταφέρει η ΑΕΚ μέσα σε μία εβδομάδα είναι πραγματικά συγκλονιστικό. Τέσσερις μέρες μετά τη νίκη με 2-0 επί της Τράμπζονσπορ στην Τουρκία, όπου έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ , «δραπέτευσε» με το νικηφόρο 3-2 από το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Ο Σιμόες με κεφαλιά στο 92′ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, με τους παίκτες και τον πάγκο της «Ένωσης» να πανηγυρίζουν έξαλλα τη νίκη μαζί με τους οπαδούς τους.

Όλα αυτά μετά την απομάκρυνση του Μιγκέλ Καρντόσο από την τεχνική ηγεσία. Με τον Νέλσον Ολιβέιρα να κάνει εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, μέχρι να αποχωρήσει τραυματίας από το γήπεδο. Μία από τα ίδια και για τον Μάρκο Λιβάγια, όπως και για τον Χρήστο Αλμπάνη που ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο 45λεπτο που χρησιμοποιήθηκε. Αν προσθέσει κανείς το συνολικό πάθος και τη φοβερή παρουσία του Σιμόες, έχει το πλήρες πακέτο για τη μεταμόρφωση της «Ένωσης».

Ανοιχτό παιχνίδι

Ο Αστέρας είχε την τύχη και την ικανότητα να προηγηθεί στο 3ο λεπτό με τον Λουίς Φερνάντεθ. Η ΑΕΚ βρέθηκε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση με την αναγκαστική αλλαγή του Ολιβέιρα, αλλά και αυτή του Γαλανόπουλου που ακολούθησε στο ημίχρονο. Ο Πορτογάλος πάντως είχε προλάβει να ισοφαρίσει στο 15′. Η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα στο 68′ (2-1) με πλασέ του Λιβάγια από ωραία πάσα του Αλμπάνη. Ο Κροάτης έβγαλε τη φανέλα του και ανέβηκε στα κάγκελα για να πανηγυρίσει το γκολ, όπως είχε κάνει κάποτε ο Ντέμης Νικολαΐδης στη σκεπαστή.

Προς στιγμήν ο Μπακάκης πήγε να χαλάσει το σκηνικό που είχε στηθεί, με πέναλτι που έκανε στον Μπαράλες. Ο Αργεντινός φορ ανέλαβε και την εκτέλεση για να ισοφαρίσει σε 2-2. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τον Σιμόες που πέτυχε με κεφαλιά το 3-2. Τεράστια νίκη και πρώτο τρίποντο μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ.

Αστέρας Τρίπολης (Μπόρχα Χιμένεθ): Παπαδόπουλος, Σουάρεθ, Αντζουλάς, Κυριακόπουλος, Κώτσιρας, Ιγκλέσιας, Βαλιέντε, Μπόρχα Φερνάντεθ, Μαρκ Φερνάντεθ (64′ Μπαράλες), Λουίς Φερνάντεθ (76′ Καπίγια), Ριέρα (85′ Σίτο).

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Παουλίνιο, Χουλτ, Γαλανόπουλος (46′ Σιμάο), Σιμόες, Βέρντε (81′ Ντέλετιτς), Λιβάια, Ολιβέιρα (45′ Αλμπάνης).

Κωστένογλου: «Η πίστη μπορεί να νικήσει τους φυσικούς νόμους»

Πανευτυχής και υπερήφανος για τους παίκτες του ήταν ο υπηρεσιακός προπονητής της ΑΕΚ, Νίκος Κωστένογλου, ο οποίος τόνισε στις δηλώσεις του: «Είχαμε πει στην Τραπεζούντα, πως η πίστη μπορεί να νικήσει τους φυσικούς νόμους. Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι σ’ αυτή την ομάδα, διότι η ΑΕΚ πάντα έπαιζε το ποιοτικότερο ποδόσφαιρο και ανεξάρτητα από τις δυσκολίες, πάντα ήταν νικήτρια. Αυτή η πίστη ακολούθησε μια πορεία τρελή σήμερα. Παρέσυρε τις ψυχές, οι ψυχές το σώμα. Ενώ παίζαμε σε μια δύσκολη έδρα, καταφέραμε να ανατρέψουμε δυο φορές την κατάσταση. Και εκείνο που μου αρέσει δεν είναι μόνο ότι πετύχαμε ένα νικητήριο γκολ στο 92′ αλλά σ’ ολόκληρο το ματς η ομάδα ήξερε τι έψαχνε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν έχασε ποτέ την αυτοσυγκέντρωση της».

Όσον αφορά την απότομη μεταμόρφωση της ΑΕΚ: «Δεν θέλω υπερβολές. Θα δείτε στην διάρκεια, πως ενδέχεται η ομάδα να έχει προβλήματα. Υπάρχουν δυσκολίες που θα εμφανιστούν και πάλι. Η ομάδα θα έχει διακυμάνσεις. Θα ακολουθήσει μια δύσκολη περίοδος. Χρειάζονται συγκεκριμένα πράγματα. Ευελπιστώ πως αυτές θα ελαχιστοποιηθούν, με τον επόμενο προπονητή».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις