Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-3: Τον χόρεψε πεντοζάλη (vid)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-3: Τον χόρεψε πεντοζάλη (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λευτέρης Αμπατζής

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 1-3: Πάρτι έκανε στο ΟΑΚΑ ο ΟΦΗ που επικράτησε 3-1 του Παναθηναϊκού με δύο γκολ του Μάνου και ένα του Τσιλιανίδη - Αποβλήθηκε ο Κουρμπέλης και χάνει τα ματς με Αρη, Ολυμπιακό

01.09.2019 | 02:25

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-3: Δύο είναι τα συμπεράσματα που βγήκαν από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, όπου η κρητική ομάδα επιβλήθηκε 3-1 των «πράσινων» για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Αφενός ότι το «τριφύλλι» δεν έχει καμία σχέση με όσα έδειξε το καλοκαίρι στα φιλικά της προετοιμασίας, αφετέρου ότι στο Ηράκλειο φτιάχνεται μια σπουδαία ομάδα, στα πρότυπα του μακρινού παρελθόντος.

Από τη μια η αποκαρδιωτική εικόνα των γηπεδούχων, που αποδοκιμάστηκαν από τους λιγοστούς οπαδούς τους στο ΟΑΚΑ, από την άλλη η υγεία που έβγαζε ο ΟΦΗ μέσα στο γήπεδο. Καταπληκτική εμφάνιση με καλό ποδόσφαιρο και μια νίκη πέρα για πέρα δίκαιη. Σωστή κυκλοφορία, κατοχή μπάλας για μεγάλο διάστημα, πίεση ψηλά και κυρίως αποτελεσματικότητα. Η ομάδα του Γιώργου Σίμου ήταν υποδειγματική στη λειτουργία της και έχει ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Μάνος και Τσιλιανίδης οι κορυφαίοι

Το 1-0 έγινε στο 34′. Από κάθετη πάση του Τσιλιανίδη ο Μάνος σημάδεψε σωστά απέναντι στον Διούδη. Στο 49′ ήταν η σειρά του Νέιρα να βγάλει την ασίστ στον Μάνο, ο οποίος εκτέλεσε άψογα τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έκανε το 2-0. Από λάθος του Μπουζούκη ο σκόρερ των δύο πρώτων γκολ του ΟΦΗ «έκλεψε» την μπάλα μέσα στην περιοχή και έδωσε την ευκαιρία στον Τσιλιανίδη να πετύχει το 3-0 λίγο πριν συμπληρωθεί μια ώρα στο ματς.

Ο Παναθηναϊκός μείωσε με πέναλτι του Μακέντα στο 85′, το οποίο κέρδισε ο Περέα. Εκτός του Μάνου που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής με δύο γκολ και μία ασίστ, εξαιρετική παρουσία είχε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και ο Τσιλιανίδης. Ο πρώην παίκτης του Αστέρα Τρίπολης μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις στη μεσοεπιθετική γραμμή και είναι ικανότατος στη δημιουργία και την εκτέλεση.

Το τραγικό για τον Παναθηναϊκό ήταν η αποβολή του Κουρμπέλη στο 96′, όπου είδε απευθείας την κόκκινη κάρτα για ένα σκληρό μαρκάρισμα μέσω VAR. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού θα χάσει τα επόμενα ματς με Άρη και Ολυμπιακό.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Πούγγουρας, Νούνες (60’ Μολό), Ινσούα, Κουρμπέλης, Ζαχίντ, Δώνης, Κολοβός (70’ Περέα), Μακέντα, Χατζηγιοβάνης (46’ Μπουζούκης).

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μαρινάκης, Νάστος, Γιαννούλης (78’ Μπράουν), Κοροβέσης, Νέιρα, Μεγιάδο, Τσιλιανίδης, Ναμπί (86’ Σακόρ), Σεμέδο, Μάνος (90’ Φιγκερέιδο).

Δώνης: «Η πιο δύσκολη μέρα στον Παναθηναϊκό»

Την απογοήτευσή του εξέφρασε ο Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη του παιχνιδιού. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, που είδε τον γιο του, Χρήστο, να κλαίει με λυγμούς αμέσως μετά τη λήξη, τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι η πιο δύσκολη μέρα μου στον Παναθηναϊκό από τότε που ήρθα. Είμαι πολύ στενοχωρημένος για αυτό που παρουσιάσαμε στο γήπεδο. η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μου, γιατί η ομάδα μου φάνηκε ανέτοιμη. Είχαμε μια πάρα πολύ κακή ημέρα, πάρα πολύ κακή απόδοση. Δεν μου ήταν εύκολο και στο τέλος του παιχνιδιού να διαχειριστώ κάποιες καταστάσεις. Γενικώς είναι ένα δύσκολο βράδυ και δεν θέλω να πω πολλά πράγματα, γιατί όταν είσαι φορτισμένος συναισθηματικά μπορεί να μην έχεις και τις καλύτερες απόψεις τη συγκεκριμένη στιγμή».

Exit mobile version